'Uitspraken schieten in verkeerde keelgat: Neymar denkt tóch na over vertrek'

Reacties

Hoewel zijn contract op 1 juli wordt verlengd tot medio 2027 is Neymar niet overtuigd van een langer verblijf bij Paris Saint-Germain. Recente uitspraken van Nasser Al-Khelaïfi zijn naar verluidt namelijk niet lekker gevallen bij de Braziliaan. De voorzitter liet zich kritisch uit over de aanvaller.

'Uitspraken schieten in verkeerde keelgat: Neymar denkt tóch na over vertrek'

'Een mogelijk vertrek van Neymar deze zomer? Wat ik je kan vertellen is dat we van alle spelers veel meer verwachten dan vorig seizoen', gaf Al-Khelaïfi aan tegenover Le Parisien. De bestuurder ging nog verder. 'Hij moet nederig worden. En hij moet veranderen om blessures, schorsingen en fouten te voorkomen. Voor volgend seizoen is het doel duidelijk: hij moet elke dag 200 procent inzet tonen.'

Volgens het Franse RMC Sport vielen die uitlatingen niet goed bij de entourage van Neymar. Aanvankelijk wilde de dribbelaar Parijs zeker niet verlaten, omdat het WK voor de deur staat. Na de uitspraken van zijn voorzitter lijkt er echter een kentering plaats te hebben gevonden. Neymar voelt zich niet geliefd meer, waardoor hij denkt niet optimaal te kunnen presteren. Daarnaast zint het de aanvaller niet dat PSG niet onder stoelen of banken schuift dat het mee wil werken aan een vertrek.

Een vertrek is desondanks lastig. Vanaf 1 juli wordt het contract van Neymar automatisch verlengd en opgewaardeerd tot medio 2027. Financieel is het voor geïnteresseerde clubs daardoor lastig om aan alle eisen te kunnen voldoen. De salariswensen van de man die sinds zijn komst in 2017 honderd goals maakte vormen een obstakel. Daarnaast verlangt PSG een forse transfersom.

Volgens het Franse medium RMC Sport zou Barcelona Neymar eventueel willen huren. Financieel hikt het echter tegen de exorbitante wensen van de Braziliaan aan. Ook Manchester United en Chelsea hebben voorzichige interesse. Net als Newcastle United. Neymar wil echter een keuze maken die de voorbereiding op het WK in Qatar niet in de weg zit. Het eindtoernooi is namelijk het grote doel van de balvirtuoos. In de tussentijd moet de band met PSG opgepoetst worden om een oplossing te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.