Uitreeks Rangers doet Schotten denken aan Feyenoord-tijd Van Bronckhorst

Reacties

Rangers FC heeft de opgebouwde marge als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Met name in duels op vreemde bodem geeft de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet thuis.

Uitreeks Rangers doet Schotten denken aan Feyenoord-tijd Van Bronckhorst
© Pro Shots
Dundee United
Dundee United
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Het bezoek aan Dundee United leverde zondag in de Schotse Premier League het vierde puntenverlies op vreemde bodem op rij op. Door de slechte uitreeks is de voorsprong op Celtic veranderd in een achterstand van drie punten.

In Schotland zien ze parallellen met de tijd van Van Bronckhorst als trainer van Feyenoord, dat onder leiding van de oud-international 35 van de 68 competitieduels op vreemde bodem niet won. Ook in het kampioensjaar 2016/17 eindigden zes van de zeventien uitwedstrijden niet in een Rotterdamse overwinning.

In Schotse dienst kan Van Bronckhorst op dit punt andermaal geen goede cijfers overleggen. Van de zeven uitduels in competitieverband werden er vier niet gewonnen. Voor het laatste puntenverlies wilde hij zich niet verschuilen achter de arbitrale beslissingen.

Rangers FC leek recht te hebben op zeker twee strafschoppen. Maar bij het gebrek aan een VAR ligt het in handen van de scheidsrechter van dienst. Die oordeelde dat er geen sprake was van een penalty. 'Jullie kennen mijn standpunt. De VAR maakt het makkelijker en deze beslissingen kunnen een kantelpunt zijn. Maar er is geen VAR, dus daarmee is de discussie gesloten', was Van Bronckhorst duidelijk.

De oud-international keek naar zijn eigen ploeg. 'Ik weet niet hoeveel kansen we hebben gecreëerd, volgens mij meer dan ooit dit seizoen. Maar je moet de kansen wel benutten en dat hebben we nagelaten. Daarom hebben we punten verloren.'

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
4
Dundee United
33
10
11
12
31-37
-6
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.