Uitgerekend Higuaín beslist voor Juve cruciale topper tegen Napoli

Reacties

Juventus heeft zijn kans om in een rechtstreeks gevecht met Napoli terrein goed te maken in de titelrace met beide handen gegrepen. Gonzalo Higuaín groeide vrijdagavond bij de Serie A-topper in het hol van de leeuw uit tot de matchwinner: 0-1.

Uitgerekend Higuaín beslist voor Juve cruciale topper tegen Napoli

Op de vrijdag van de WK-loting hadden de Italiaanse voetballiefhebbers met de topper in Napels een alternatief om zich op te verheugen. En de eerste flits van grote klasse kwam er in de dertiende minuut al. Uitgerekend Higuaín was het eindstation bij een feilloze counter van de bezoekers. Paulo Dybala behield het overzicht en het geduld om op precies het juiste moment de spits met een steekpass in stelling te brengen. Oog in oog met Pepe Reina tikte de voormalige scherpschutter van Napoli de 0-1 binnen. Het betekende een competitierecord. Nooit eerder scoorde een club in de Serie A in 44 achtereenvolgende wedstrijden.

De goal van de persona non grata in Napels droeg alleen maar bij aan het creëren van het verwachte spelbeeld. Juventus zakte in Stadio San Paolo terug op eigen helft en werd daar ook toe gedwongen door Napels, dat zijn status als best voetballende ploeg van Italië probeerde waar te maken met vloeiend combinatiespel. Het elftal van Maurizio Sarri had het initiatief, maar Dries Mertens werd niet vaak en goed genoeg in stelling gebracht.

Op iedere zet van Napoli had Juventus in het schaakspel lang het antwoord, maar vroeg in de tweede helft dreigde het dan toch mis te gaan voor de regerend landskampioen. Napoli voerde het tempo op en kreeg schietkansen via Lorenzo Insigne en José María Callejón. Gianluigi Buffon toonde zich zoals gebruikelijk betrouwbaar en werd waar nodig geholpen door Giorgio Chiellini. Laatstgenoemde maakte het binnentikken bij de eerste paal voor Callejón even later dusdanig moeilijk, dat ook die kans verloren ging voor de koploper.

Gonzalo Higuaín staat nu op vijf goals in zes wedstrijden tegen zijn oude club. De 29-jarige Argentijn vertrok in 2016 voor negentig miljoen euro naar Juventus en dat is hem door veel Napoli-supporters nog niet vergeven, zo bleek ook vrijdagavond weer.
Gonzalo Higuaín staat nu op vijf goals in zes wedstrijden tegen zijn oude club. De 29-jarige Argentijn vertrok in 2016 voor negentig miljoen euro naar Juventus en dat is hem door veel Napoli-supporters nog niet vergeven, zo bleek ook vrijdagavond weer.

En als Napoli er dan eens doorheen leek te glippen, dan zat het ook niet mee. De Napolitaanse protesten waren namelijk tevergeefs na een duw van Chiellini aan Mertens in het strafschopgebied. De verdediger mocht niet klagen over die beslissing.

Juventus bleef loeren op die ene mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen en deed dat bijna via Blaise Matuidi. Na een geweldige pass van Miralem Pjanic zag de Fransman zijn inzet gekeerd worden door Reina. Het was direct ook het enige schot op doel van Juventus in de tweede helft, De Oude Dame moest zich beperken tot verdedigen. En waar Juventus het juist op dat vlak ongebruikelijk vaak liet afweten tot nu toe in de competitie (veertien tegengoals in veertien duels), ging het nu wel goed.

Het slotoffensief van de lijstaanvoerder was namelijk tevergeefs. De goal van Higuaín werd Napoli fataal op de avond waarop het de voorsprong op Juventus had kunnen laten groeien tot zeven punten. Door de zege is Juve helemaal terug in het spoor van Napoli met een achterstand van slechts één punt. Internazionale kan optimaal profiteren van het puntenverlies van Napoli. Als de huidige nummer drie zondagmiddag in eigen huis wint van Chievo Verona, neemt het de koppositie over. In de volgende speelronde wacht de topper tussen Juventus en Inter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.