Uiterst kwetsbaar Ajax moet koppositie aan PSV laten

Reacties

Ajax is er niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie te heroveren op PSV. Na de nederlaag tegen de concurrent kwam de ploeg van Alfred Schreuder woensdagavond ook niet voorbij Vitesse: 2-2. Ajax bleek buitengewoon kwetsbaar in de tegenstoot, maar had ook een gebrek aan geluk: liefst vier keer trof de thuisploeg het aluminium. 

Uiterst kwetsbaar Ajax moet koppositie aan PSV laten
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Vitesse
Vitesse

Ten opzichte van de verloren topper tegen PSV maakten Owen Wijndal, Davy Klaassen en Kenneth Taylor hun rentree in de basis; Jorge Sánchez, Brian Brobbey en Edson Álvarez (geschorst) maakten plaats. Ajax begon uitstekend en stond na vijf minuten al op voorsprong. Een scherpe voorzet van Steven Bergwijn vanaf de linkerflank werd op waarde geschat door Dusan Tadic, die met een uitgestoken been voor de 1-0 zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het doelpunt bleek geen opmaat naar een makkelijke avond voor Ajax. Mohammed Kudus had daar wel aan kunnen bijdragen in de twintigste minuut, toen hij na voorbereidend werk van Tadic tegen de binnenkant van de paal schoot. De bal zeilde langs de doellijn en tot opluchting van Vitesse er niet overheen. Ajax viel aan met een groot deel van de spelersgroep, maar bleek daardoor kwetsbaar voorafgaand aan de 1-1.

De mee opgekomen Jurriën Timber leverde een onzuivere pass, die werd onderschept door Maximilian Wittek. Met een steekpass lanceerde Wittek zijn ploeggenoot Million Manhoef, die Timber voorbleef in een sprint en geen fout maakte toen hij voor Remko Pasveer verscheen. Ajax kreeg via een kopbal van Davy Klaassen en een schot van de vrijstaande Kudus kansen om voor de rust weer op voorsprong te komen, maar had geen fortuin.

Met een driedubbele wissel - Francisco Conceição, Brobbey en Blind vielen in – hoopte Schreuder na een klein uur een kentering teweeg te brengen. Ajax reeg de kansen aaneen en deed zichzelf tekort. Kudus schoot van dichtbij over, Conceição verprutste een kopkans en zowel Berghuis als Blind schoot hard op de lat. De eeuwenoude voetbalwet trad daarna in werking. Vitesse mocht na een geblokt schot van Blind opnieuw counteren en weer stak Manhoef het hele veld over, alvorens de verre hoek uit te zoeken: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was uiteindelijk een andere invaller die Ajax op gelijke hoogte bracht. Binnen een minuut na zijn entree kopte Lorenzo Lucca op overtuigende wijze raak na een voorzet van Blind. Een beslissend doelpunt bleef uit, maar had aan beide kanten kunnen vallen. Bij Ajax was het na een fout van Bassey opnieuw open huis en tot opluchting van de supporters keerde Pasveer een schot van Mohamed Sankoh. Ajax was het meest nadrukkelijk op zoek naar een goal en kreeg daar verrassenderwijs nog acht minuten aan blessuretijd voor. Brobbey trof nog de paal - de vierde keer dat Ajax op het aluminium stuitte. Dichter bij de 3-2 kwam de thuisploeg niet meer.

Ajax Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.