Uitblinkers Bergwijn en Son bezorgen Spurs zwaarbevochten zege

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag in extremis een overwinning tegen Aston Villa uit het vuur gesleept. Een zeer late goal van Heung-Min Son bracht de ploeg van José Mourinho de drie punten.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 3
Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn had andermaal een basisplaats bij Tottenham, dat een valse start beleefde op Villa Park. Anwar El Ghazi slingerde de bal voor en in een ultieme poging om voor Mbwana Samatta te komen werkte Toby Alderweireld de bal in zijn eigen doel: 1-0. Niet veel later maakte de Belg zijn fout alweer goed door de bal uit de draai binnen te knallen uit een hoekschop: 1-1.

Op slag van rust nam Tottenham de leiding. Bergwijn werd gevloerd in het zestienmetergebied en na inmenging van de VAR ging de bal op de stip. Son benutte de penalty in twee instanties. Bergwijn versierde even eerder ook al bijna een strafschop, hij schoot de bal tegen de arm van Frederic Guilbert. De Oranje-international was de gevaarlijkste man aan de zijde van Tottenham.

Toch knokte Villa zich weer terug in de wedstrijd. Björn Engels kopte acht minuten na rust raak uit een hoekschop van Jack Grealish en liet zo de 2-2 aantekenen. Het was een verdiende beloning voor de thuisploeg, die vervolgens ook nog wel kansen op meer kreeg. Pas in de laatste tien minuten drong ook Tottenham nog flink aan. Son was er nog twee keer dichtbij, maar de Zuid-Koreaan stuitte op doelman Pepe Reina. In de 94ste minuut sloeg Son alsnog toe. Hij profiteerde van een enorme fout van Engels en schoof de 2-3 binnen.

Tottenham bleef zo voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen en stijgt naar de vijfde plaats in  de Premier League. De achterstand op Chelsea bedraagt nog maar één punt, al hebben The Blues nog wel een duel tegoed.