Uitblinker Ziyech steelt de show bij Marokko

Marokko heeft het oefenduel met Servië winnend afgesloten. Hakim Ziyech was de grote man bij de bezoekers tijdens de 1-2 zege.

Met Feyenoorder Karim El Ahmadi, Ajacied Ziyech en Nordin Amrabat (ex-PSV) in de basis was het Eredivisie-gehalte aardig hoog bij de Marokkanen. FC Utrecht-spelers Yassin Ayoub en Zakaria Labyad en Feyenoorder Sofyan Amrabat kregen van bondscoach Hervé Renard een plaats op de bank toegewezen.

De openingsfase was niet om over naar huis te schrijven, het duurde een half uur voor het eerste echte gevaar werd gesticht. Op aangeven van Ziyech ging Amrabat neer in het Servische strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. De Ajacied ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 0-1. Lang bleef de voorsprong niet staan, want enkele minuten later kon Tadic van dichtbij de gelijkmaker produceren. De ex-aanvaller van FC Groningen en FC Twente faalde oog in oog met doelman Munir niet.

De Serviërs genoten niet lang van de gelijkmaker, want nog voor rust was daar weer Ziyech. De middenvelder legde de bal zeer fraai op het hoofd van aanvaller Khalid Boutaïb, die de voorzet tot assist promoveerde: 1-2. Met dit kunststukje was tevens de ruststand bereikt.

In de tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar een nieuwe gelijkmaker, maar het lukte Servië niet een vuist te maken. De Marokkaanse ploeg zakte in en kwam niet meer in de problemen. Voor de toeschouwers viel er, ondanks de enerverende eerste helft, weinig meer te genieten en ze zagen de voorsprong voor Marokko niet meer in gevaar komen. Ziyech werd er in de slotfase onder applaus gewisseld, eerder mocht Sofyan Amrabat nog invallen.

Komende zomer wacht voor de Marokkanen een pittige uitdaging tijdens het WK in Rusland. In Groep B zal het moeten zien af te rekenen met Iran, Spanje en Portugal. Servië gaat in Groep E de strijd aan met Brazilië, Costa Rica en Zwitserland.