Uitblinker Verbruggen baalt: 'We hadden met 0-3 voor moeten staan'

Bart Verbruggen heeft niet kunnen genieten van zijn hoofdrol in het openingsduel van het EK Onder-21. De doelman van Jong Oranje is teleurgesteld na het gelijkspel tegen de Belgische generatiegenoten.

België O21
België O21
0 - 0
Nederland O21

Jong Oranje kreeg in Georgië met name in de eerste helft grote kansen, maar had het in de tweede helft uitermate lastig. Verbruggen hield zijn team op de been. 'Het is lekker dat je het team kunt helpen. Soms aan de bal en soms met saves, maar iedereen draagt zijn steentje bij', zegt de twintigjarige goalie bij de NOS.

Verbruggen werd in Tbilisi uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Het had de kers op de taart moeten zijn na een overwinning. Na het gelijkspel (0-0) is het gevoel totaal anders, benadrukt de jeugdinternational. 'In de rust hadden we met 0-3 voor moeten staan. We hadden deze wedstrijd dood moeten spelen. België kreeg de overhand en rond minuut zeventig zijn we een paar keer goed weggekomen', aldus de begeerde keeper van Anderlecht.