Uitblinker Ndayishimiye nu echt het 'koopje van het jaar' voor Willem II

Reacties

Zoals verwacht heeft Willem II Mike Trésor Ndayishimiye definitief overgenomen van NEC. De smaakmaker in het elftal van Adrie Koster heeft een contract tot medio 2023 getekend.

Uitblinker Ndayishimiye nu echt het 'koopje van het jaar' voor Willem II
© Pro Shots

Ndayishimiye werd begin september op de slotdag van de transferperiode op huurbasis van NEC overgenomen. In het huurcontract werd een optie tot koop opgenomen. Dat Willem II van deze optie gebruik heeft gemaakt, is geen verrassing. Met acht doelpunten en zes assists is Ndayishimiye een uitblinker in het Willem II dat na negentien speelronden knap derde staat in de Eredivisie.

'Mijn eerste halfjaar bij Willem II is me heel goed bevallen', zegt de twintigjarige Ndayishimiye dan ook op de website van de Tilburgers. 'De resultaten en mijn ontwikkeling zijn beter dan verwacht, ik voel het vertrouwen van de club en voel me hier zeer thuis.' Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, verwacht nog meer van de Belg: 'We zijn tevreden over zijn spel en zien tegelijkertijd dat er nog veel rek in hem zit.'

Ndayishimiye is bezig aan zijn tweede seizoen op de Nederlandse velden, nadat hij vorig jaar voor NEC speelde. Bij de Nijmegenaren was hij geen vaste basisspeler: in slechts negen van de 23 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie verscheen hij aan de aftrap. Ndayishimiye gaf steeds aan dat hij verkeerd gebruikt werd en werd zelfs naar het tweede elftal verbannen.

Een zes weken durend conflict mondde uit in een staking van de speler, waarna de zaakwaarnemer van Ndayishimiye de boel onder druk zette. Dat resulteerde in een verhuizing naar Tilburg, waar Ndayishimiye het voetbalgeluk terug heeft gevonden. Bij Willem II zijn ze dolblij met het 'koopje van het jaar'.

Bekijk hier al onze video's
Meer Trésor
Meer over Trésor
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.