Chelsea heeft op een ongekend hectische dag voor de club sportief in ieder geval goede zaken gedaan. Het Norwich City van Tim Krul werd donderdagavond eenvoudig aan de kant gezet door The Blues.

Norwich City
1 - 3
Chelsea
Chelsea

De Britse overheid heeft Chelsea-eigenaar Roman Abramovich hard aangepakt naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. De puissant rijke Rus heeft een reeks sancties opgelegd gekregen, waar ook Chelsea flink door geraakt is. Voor de spelers waren dat nog even zorgen voor later, eerst moest op Carrow Road de uitgestelde wedstrijd tegen Norwich gewonnen worden.

Chelsea startte geweldig tegen Norwich en kwam in de derde minuut al op voorsprong. Trevoh Chalobah kopte de bal uit een corner van Mason Mount voorbij Krul. Zo'n tien minuten later moest de Nederlandse goalie opnieuw vissen, dit keer na geweldig afwerken door Mount op aangeven van Havertz (0-2).

Zo groeide Mount uit tot de uitblinker tegen Norwich en zag Thomas Tuchel dat hij de juiste keuzes had gemaakt. De Duitser liet Romelu Lukaku en Hakim Ziyech op de bank zitten, ten faveure van onder anderen Mount en Havertz. Chelsea controleerde de wedstrijd en leek de voorsprong eenvoudig over de streep te gaan trekken. Norwich bracht de spanning in de 69ste minuut echter weer terug door een rake strafschop van Teemu Pukki.

In de negentigste minuut nam Havertz de spanning weg door de eindstand op 1-3 te bepalen. Chelsea blijft derde in de Premier League en heeft nu een achterstand van zeven punten op nummer twee Liverpool. De kloof naar nummer vier Arsenal is iets groter (acht punten), maar The Gunners hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Southampton
Southampton
1 - 2
Newcastle United

Newcastle United reisde met veel vertrouwen af naar Southampton na vijf zeges in de vorige zes Premier League-wedstrijden. Door die overwinningen verdwenen de degradatiezorgen bijna als sneeuw voor de zon. In het St Mary's Stadium werd de ploeg van manager Eddie Howe in de 25ste minuut wel met beide voeten op de grond gezet. Stuart Armstrong zette de thuisploeg op voorsprong, maar Southampton kon daar niet lang van genieten.

Chris Wood en Bruno Guimarães waren twee van de vier winteraanwinsten die in de basis waren begonnen bij Newcastle en zij maakten het verschil voor de bezoekers. Wood tekende in de 32ste minuut voor de gelijkmaker, waarna Guimarães vroeg in de tweede helft met zijn eerste goal voor The Magpies voor de 1-2 zorgde. Newcastle gaf de voorsprong niet meer weg en heeft nu de aansluiting met de middenmoot volledig gevonden.