Britse overheid pakt Abramovich hard aan: grote gevolgen voor Chelsea

Reacties

De eerste biedingen op Chelsea stroomden de afgelopen dagen binnen, maar onderhandelingen blijven voorlopig uit. De Britse overheid heeft eigenaar Roman Abramovich zware sancties opgelegd naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Een daarvan is dat de verkoop van Chelsea on hold wordt gezet.

Britse overheid pakt Abramovich hard aan: grote gevolgen voor Chelsea

Minister van Cultuur Nadine Dorries bevestigt dat zeven oligarchen, onder wie Abramovich, op de sanctielijst zijn geplaatst. Eerder kondigde Dorries al aan personen die banden hebben met de Russische regering onder de loep te nemen. 'Onze prioriteit is om degenen die hebben bijgedragen aan het Poetin-regime ter verantwoording te roepen', schrijft ze op Twitter.

Chelsea ondervindt de gevolgen van de sancties voor Abramovich. Niet alleen alle Britse tegoeden van de Rus zijn bevroren. Omdat Abramovich ook wordt uitgesloten van handelsactiviteiten, is een verkoop van de nummer drie van de Premier League voorlopig on hold gezet. De Britse overheid heeft Chelsea een speciale licentie uitgereikt, die inhoudt dat de club zijn wedstrijden kan blijven afwerken.

Problemen voor Chelsea
Dat gaat niet in een volgepakt Stamford Bridge gebeuren. Chelsea mag met onmiddellijke ingang geen wedstrijdkaarten meer verkopen. Alleen seizoenkaarthouders mogen Stamford Bridge nog binnen, de losse ticketverkoop wordt in de ban gedaan. Ook op de transfermarkt lijkt Chelsea zich voorlopig gedeisd te moeten houden. De Londenaren mogen geen nieuwe spelers kopen of verkopen. Ook contractverlengingen worden noodgedwongen voorlopig op de lange baan geschoven.

Chelsea vervolgt de Premier League donderdag met een uitwedstrijd tegen Norwich City. De wedstrijd op Carrow Road gaat vooralsnog gewoon door. De Premier League heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen rondom Abramovich en de gevolgen voor Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.