'Spel op de wagen: eerste biedingen op Chelsea zijn binnen'

Reacties

Een consortium bestaande uit de Amerikaanse zakenman Todd Boehly en de Zwitserse miljardair Hansjörg Wyss heeft een bod uitgebracht op Chelsea, zo berichten onder meer Sky Sports en The Financial Times.

'Spel op de wagen: eerste biedingen op Chelsea zijn binnen'

Afgelopen week zette Roman Abramovich de Londense club na negentien jaar te koop vanwege de dreiging van sancties voor Russische oligarchen naar aanleiding van de inval van Rusland in Oekraïne. Volgens The Guardian bedraagt de vraagprijs 4,8 miljard euro. Net zo belangrijk vindt Abramovich het dat hij Chelsea verkoopt aan mensen die volgens hem de club vooruit kunnen helpen.

Boehly, mede-eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers, probeerde in 2019 al eens Chelsea voor circa 2,6 miljard euro te kopen, maar Abramovich hield destijds zijn poot stijf. De 86-jarige Wyss bevestigde vorige week al belangstelling te hebben voor Chelsea.

Enkele Amerikaanse kranten berichten dat ook miljardair Josh Harris overweegt een bieding op de Champions League-houder te doen. De Amerikaan is nu al minderheidsaandeelhouder van Crystal Palace. Verder heeft hij de afgelopen jaren geïnvesteerd in onder meer basketbalclub Philadelphia 76ers en ijshockeyclub New Jersey Red Devils.

Lang proces
Dan is er nog Muhsin Bayrak die al dagen wordt gelinkt aan Chelsea. Deze Turkse zakenman liet dinsdag weten dat hij een bod heeft uitgebracht dat onder de vraagprijs van Abramovich ligt.

Hoewel Abramovich snel van Chelsea af wil, denkt Premier League-chef Richard Masters dat het proces nog wel even kan duren. 'De snelste verkoop ooit in de Premier League nam tien dagen in beslag, maar normaal gesproken gaan er weken overheen', zei Masters deze week tijdens de business of football summit van The Financial Times. 'En al helemaal als het complex is, en dat is nu het geval.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.