Uitblinker Lukaku leidt Everton langs Newcastle United

Everton is door een 3-2 thuiszege op Newcastle United gestegen naar de vierde plaats in de Premier League. Romelu Lukaku was met twee goals en één assist de grote uitblinker op Goodison Park.

Aan de kant van Newcastle begonnen Vurnon Anita en Tim Krul in de basis, terwijl John Heitinga de hele wedstrijd aan de kant bleef bij de thuisclub. Gareth Barry mocht wel starten bij Everton, waardoor hij zijn vijfhonderdste wedstrijd in de Premier League afwerkte.

Al na vijf minuten kwamen The Toffees op voorsprong dankzij de Belg Lukaku, die scoorde op aangeven van zijn landgenoot Kevin Mirallas. Halverwege de tweede helft leverde Lukaku de assist voor de 2-0 van Ross Barkley, die van buiten het strafschopgebied afrondde.

Romelu Lukaku en Kevin Mirallas vieren een Belgisch feestje op Goodison Park

Daar bleef het niet bij, want in de 37ste minuut was Lukaku opnieuw trefzeker. Hij profiteerde van slecht optreden van Krul, die door wild uitkomen een niet te missen kans bood aan de spits.

Na rust kwam Newcastle - dat zonder Engelsman aan de wedstrijd begon - terug in de wedstrijd via invaller Yohan Cabaye, die fraai binnen schoot van afstand. Kort daarvoor was Loïc Rémy ook al dicht bij de aansluitingstreffer, maar de aanvaller schoot op de paal. Kort voor tijd was Rémy wél trefzeker, waardoor hij voor een spannende slotfase zorgde.

Het bleef bij 3-2 in Liverpool, waardoor Everton nu twaalf punten heeft na zes wedstrijden en daardoor de vierde plaats bezet, Koploper Arsenal heeft drie punten meer. Newcastle United staat teleurstellend zestiende, met zeven punten uit zes duels.