Uitblinkende Foden bij simpele zege Manchester City op Sheffield United

Reacties

Manchester City heeft in eigen huis een simpele 2-0 zege geboekt op Sheffield United. De doelpunten bij de thuisploeg kwamen van Rodri en Julián Álvarez. Phil Foden blonk uit met twee assists.

Uitblinkende Foden bij simpele zege Manchester City op Sheffield United
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Zonder de nog altijd geblesseerde Erling Haaland begon Manchester City aan het thuisduel met hekkensluiter Sheffield United. In de openingsfase kwam de thuisploeg goed weg na een gemiste kans van Oliver Norwood, maar niet veel later kwam City op voorsprong. Controleur Rodri kreeg de bal gelukkig mee via Foden en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het restant van de eerste helft was de kersverse wereldkampioen de dominante ploeg, maar Manchester City kreeg het niet voor elkaar om tot echt grote kansen te komen tegen de gesloten defensie van Sheffield United. In de tweede helft ging de nummer vier van de Premier League verder op zoek naar een verdubelling van de voorsprong en vooral Foden was steeds gevaarlijk. 

De 23-jarige Engelsman probeerde het eerst een aantal keer zelf en stond na een uur spelen aan de basis van de 2-0. Invaller Oscar Bobb - die de veelbesproken Jack Grealish verving - gaf de bal heerlijk mee aan Foden en de middenvelder legde de bal perfect terug op Álvarez. De Argentijn kon eenvoudig zijn zesde competitietreffer van het seizoen binnenglijden.

Sheffield United kreeg het niet voor elkaar om een vuist te maken en dus maakten de bezoekers ook geen enkel moment echt aanspraak op de aansluitingstreffer. Het hele Etihad Stadium wachtte in de slotfase dan ook maar op een ding: de rentree van Kevin De Bruyne. De Belg liep veelvuldig warm, maar Pep Guardiola gunde de Belg - die terugkeert van een lange blessure - nog geen rentree.

Manchester City stijgt door de overwinning voorlopig naar de derde plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Liverpool is twee punten. De ploeg van Cody Gakpo en Ryan Gravenberch speelt maandag op nieuwjaarsdag thuis tegen Newcastle United. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.