UEFA stelt Team Kuipers aan voor Duitsland-Polen

Reacties

De UEFA heeft arbiter Björn Kuipers aangesteld voor het groepsduel tussen Duitsland en Polen. Het is de eerste wedstrijd op dit EK voor de Nederlandse scheidsrechter.

UEFA stelt Team Kuipers aan voor Duitsland-Polen

Kuipers kwam dit EK al wel als vierde official in actie tijdens het openingsduel van het toernooi tussen gastland Frankrijk en Roemenië (2-1), maar moest met twee andere scheidsrechters de gehele eerste speelronde wachten op een eerste aanstelling als leidsman. Het drietal krijgt donderdag de kans.

De Duitse toparbiter Felix Brych is de aangewezen man voor Engeland-Wales, terwijl de andere nog niet aangestelde fluitist, de Tsjech Pavel Kralovec, aan de bak mag bij Oekraïne-Noord-Ierland. 

Kuipers komt dus in actie in de kraker in Poule C tussen Duitsland en Polen en wordt bij zijn in totaal derde EK-wedstrijd en 110de internationale aanstelling geassisteerd door zijn vaste kompanen in Team Kuipers: Pol van Boekel, Richard Liesveld, Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De Italiaan Daniele Orsato completeert het zestal. De Nederlander Mario Diks komt niet in actie.

Naast zijn vier Nederlandse collega's treft Kuipers in Arek Milik nog een oude bekende. Kuipers leidde de laatste competitiewedstrijd waarin de Ajax-spits in actie kwam al (De Graafschap - Ajax, 1-1) en moet nu ook het treffen van de Poolse spits met de regerend wereldkampioen in Stade de France in goede banen zien te leiden.

VI stelde eerder vandaag al dat de kans groot was dat Björn Kuipers donderdag bij het duel tussen Duitsland en Polen (21.00 uur aftrap) voor het eerst als arbiter in actie zou komen. Bekijk hier de beoordelingen van de concurrenten van de Nederlander.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.