UEFA positief over doellijntechnologie op EK 2016

Reacties

De introductie van doellijntechnologie staat hoog op de agenda van de UEFA, dat heeft secretaris-generaal Gianni Infantino bevestigd. De Europese voetbalbond neemt de technische hulpmiddelen mogelijk bij het EK in Frankrijk van komende zomer al in gebruik.

UEFA positief over doellijntechnologie op EK 2016

'Velen staan er positief tegenover. Als we voor doellijntechnologie kiezen, dan zal dat volgend seizoen in toptoernooien worden ingevoerd', vertelde Infantino op een persbijeenkomst na de UEFA-vergadering van vrijdag.

Het moment waarop er uitvoerig gesproken werd over de technische hulpmiddelen is saillant. De geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini is namelijk fel tegenstander van het gebruik van dergelijke techniek en was vanwege zijn sanctie afwezig. Volgens de Fransman volstaan de vijfde en zesde official, die op de achterlijn staan.

Eerder deze vrijdag werd bekend dat Platini zijn hoger beroep tegen zijn voorlopige schorsing verloren heeft. Jacques Lambert, de organisator van het EK 2016, liet weten Platini nog altijd te steunen. 'Hij heeft vandaag een gevecht verloren, maar de strijd is nog niet gestreden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.