Arbiter Gözübüyük maakt promotie bij de UEFA

Reacties

Serdar Gözübüyük mag wedstrijden in de Champions League leiden. De scheidsrechter kreeg van de UEFA promotie van groep 2 naar groep 1.

Arbiter Gözübüyük maakt promotie bij de UEFA

'Dit is geweldig nieuws en een enorme blijk van waardering. Als scheidsrechter ben je een sportman, en wil je het hoogst haalbare bereiken. Dit is voor mij dan ook een belangrijke stap voorwaarts in mijn internationale carrière', laat de dertigjarige Gözübüyük (foto) weten via de KNVB. 'Hij is één van de jongste arbiters in groep 1, en dat is een prestatie op zich', voegt coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond daaraan toe.

Tegenover het goede nieuws voor Gözübüyük kreeg Pol van Boekel minder heugelijk nieuws te horen; hij werd teruggezet naar groep 2. 'De UEFA houdt naast de prestaties van de scheidsrechter, ook de diversiteit van landen in de verschillende groepen in de gaten. De promotie van Serdar heeft in die zin dus gevolgen voor Pol. Dat is vervelend, maar ook dat is onderdeel van topsport', licht Uilenberg toe.

Met Gözübüyük is na Kevin Blom, Danny Makkelie de derde scheidsrechter in groep 1, met Van Boekel en Richard Liesveld heeft Nederland ook twee afgevaardigden in groep 2. Ook zitten er nog twee scheidsrechters uit ons land in de hoogste groep; Björn Kuipers en Bas Nijhuis behoren tot de zogeheten Elitegroep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.