'UEFA heeft geen zorgen om sportieve integriteit bij Nederland – Ierland'

Reacties

Nog drie punten heeft Nederland nodig om zich definitief te verzekeren van een plek op het EK. De eerste kans is volgende maand tegen Ierland, als dat zou mislukken is er altijd nog de wedstrijd tegen Gibraltar. Oranje-fans kunnen dus voorzichtig vast reisschema's in elkaar gaan draaien. Maar met Nederland – Ierland is iets geks aan de hand.

'UEFA heeft geen zorgen om sportieve integriteit bij Nederland – Ierland'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Zoals VI dit weekend meldde, heeft Ierland er belang bij dat Nederland zich rechtstreeks kwalificeert, nu ze zelf geen kans meer hebben om via de kwalificatiepoule naar het EK te gaan. Als Nederland geen gebruik hoeft te maken van het play-offticket dat het al verdiende, schuift Ierland weer een plekje door richting die achterpoort. Het sportieve belang van Ierland is dus om te verliezen. De UEFA maakt zich volgens The Athletic toch geen zorgen om de sportieve integriteit van hun toernooi.

Het sportmedium heeft van de Europese voetbalbond te verstaan gekregen dat het zich geen zorgen maakt over de situatie. Omdat Nederland tegen het zwakke Gibraltar speelt, gaat de bond ervan uit dat Oranje zich toch wel plaatst, ongeacht het resultaat tegen de Boys in Green. Aanstalten om iets aan het format te doen, zijn vooralsnog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.