Twijfels over Dumfries in Italië groeien: weegt erfenis Hakimi te zwaar?

Reacties

Denzel Dumfries voldoet tweeënhalve maand na zijn komst nog niet aan de hoge verwachtingen bij Internazionale. Zijn ongelukkige hoofdrol in de topper tegen Juventus (1-1) voedde de twijfels die er al waren over de Oranje-international. Inter zou zelfs al om zich heen kijken om in januari het nodige recht te zetten de transfermarkt.

Twijfels over Dumfries in Italië groeien: weegt erfenis Hakimi te zwaar?
© Pro Shots

Dumfries maakte afgelopen zomer voor het oog van de internationale voetbalwereld nog grote indruk in de groepsfase van het EK, maar heeft die versie van zichzelf in Milaan nog niet laten zien. Scoren deed hij nog niet, sinds Inter hem afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag overnam van PSV. Twee assists (in de duels met Bologna en Sheriff Tiraspol) zijn vooralsnog niet genoeg om zijn voorganger Achraf Hakimi te doen vergeten.

De Marokkaanse vleugelverdediger was vorig seizoen een belangrijke speler in de ploeg die Juventus na negen jaar onttroonde als kampioen van Italië. Door de financiële problemen zag Inter zich echter genoodzaakt de voormalig Real Madrid-speler voor zestig miljoen euro te verkopen aan PSG. La Gazzetta dello Sport stelt dat Dumfries vooral in technisch opzicht tekort komt en dat hij nog niet klaar is om het gat op te vullen dat Hakimi heeft achterlaten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De lichte, maar toch met een penalty bestrafte overtreding in de topper tegen Juve, was voor de roze sportkrant het volgende bewijs dat Dumfries bovengemiddeld veel problemen heeft om zich aan te passen aan het Italiaanse voetbal. Het is niet uitgesloten dat trainer Simone Inzaghi hem woensdagavond weer een kans geeft in het duel met Empoli, maar de back heeft nog een lange weg te gaan voor hij een volwaardig opvolger is van Hakimi.

Transfermarkt
Dat Matteo Darmian in de topduels met Real Madrid, Atalanta Bergamo, Lazio en Juventus de voorkeur kreeg, is veelzeggend. En La Gazzetta speculeert zelfs al over de komst van een extra concurrent in de winter zodat Inzaghi er een speler bij heeft die er wel meteen staat. Nahitán Nandez (Cagliari), in de zomer ook al een target, wordt genoemd. Pools international Bartosz Bereszynski (Sampdoria) geldt als betaalbaarder alternatief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.