Twente heeft met Cantalapiedra potentiële Eredivisie-smaakmaker

Reacties

Op speeldag 22 nestelde FC Twente zich dan eindelijk aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. Een dag na de nederlaag van koploper FC Den Bosch bij FC Eindhoven profiteerde de ploeg van trainer Marino Pusic op bezoek bij het zwalkende Almere City FC. Grote man aan Enschedese zijde was Aitor Cantalapiedra.

Twente heeft met Cantalapiedra potentiële Eredivisie-smaakmaker

Hij scoorde zelf, leverde een assist, had oog voor zijn medespelers, raakte twee keer de lat en was een plaag voor Almere City. De Spaanse rechtsbuiten nam FC Twente al vaker bij de hand dit seizoen, nu werden zijn inspanningen beloond met een eerste plek op de ranglijst. Het uiteindelijke doel van de Tukkers, maar er zijn nog zestien duels te gaan. Deze week zal er ongetwijfeld nog een laatste inspanning op de transfermarkt gedaan worden om zo overtuigd te zijn dat meedoen om de titel en desnoods om promotie via de play-offs een zekerheid is.

Cantalapiedra staat te popelen om een niveau hoger zijn kunsten te vertonen. Dat hij een van de spelers is die van Twente weer een Eredivisionist kan maken, is wel duidelijk. Daarnaast viel de 22-jarige voormalige speler van de tweede elftallen van Barcelona, Villarreal en Sevilla ook in negatieve zin op door zijn overdreven valpartijen. De Aitor, zoals zijn voetbalnaam luidt, zoals die zich tegen Almere City presenteerde zal nodig zijn om de eerste plek te behouden. Dan begroet de Eredivisie een potentiële nieuwe smaakmaker.

Cantalapiedra is snel en heeft overzicht. Bovendien beschikt hij over de kwaliteit dat hij zelf een goal kan maken en een medespeler in staat kan stellen te scoren, waardoor tegenstanders moeten kiezen hoe ze hem aanpakken. Met zes treffers en zes assists is zijn bijdrage aanzienlijk. In 21 van de 22 wedstrijden die Twente in competitieverband afwerkte, was hij basisspeler. Van alle buitenlandse nieuwelingen is hij zonder twijfel de belangrijkste aanwinst.

Dankzij Cantalapiedra is Twente nu de ploeg die opgejaagd gaat worden en waar alle ogen op gericht zullen zijn. De tijd van in de slipstream omhoog kruipen achter verrassend presterende ploegen die zich inmiddels concurrent mogen noemen, is voorbij. Twente ontkomt niet meer aan de favorietenrol. Met Cantalapiedra in de vorm die hij tegen Almere etaleerde, zal die status niet als beklemmend ervaren worden.

De topvijf van speeldag 22: 

1          Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 8,0
2          Mart Remans (Roda JC) 8,0
3          Joshua Holtby (MVV Maastricht) 7,5
4          Mario Engels (Roda JC) 7,5
5          Xavier Mous (SC Cambuur) 7,5

Drie spelers Roda JC bij beste elf na topprestatie

Roda JC Kerkrade imponeerde met een grote zege op Jong AZ en sluipt omhoog op de ranglijst. Naast de regelmatig in het Elftal van de Week uitverkoren spits Mario Engels leveren de Limburgers deze week ook Mart Remans en Livio Milts. Drie uitblinkende Roda-spelers om te onderstrepen dat de ploeg van trainer Robert Molenaar in de gaten gehouden moet worden.

De nieuwe leider in de Keuken Kampioen Divisie, FC Twente, is de enige ploeg naast Roda JC met meer dan één speler in het elftal van de week. Uiteraard is de beste speler van deze speelronde Aitor Cantalapiedra present, maar ook verdediger Peet Bijen dwong een eervolle vermelding af.

Xavier Mous (SC Cambuur) onderscheidde zich tegen Go Ahead Eagles met enkele fraaie reddingen en is de Doelman van de Week. Naast Bijen vinden we in de defensie Rodney Lopes Cabral van Telstar en Augustine Loof van FC Eindhoven. Emil Hansson van het net als Eindhoven en Twente in de derde periode nog ongeslagen RKC Waalwijk is ook opnieuw present.

De laatste twee plekken gaan naar spelers van FC Volendam en MVV Maastricht. Routinier Boy Deul nam namens de ploeg van trainer Hans de Koning alle goals (waarvan twee strafschoppen) voor zijn rekening tegen Jong Ajax. Joshua Holtby, de broer van Hamburger SV-speler Lewis Holtby, heeft in de korte tijd dat hij voor MVV Maastricht uitkomt al aangetoond een versterking voor de Limburgers te zijn.

In het algemeen individueel klassement behield Branco van den Boomen van FC Eindhoven de leiding. Hij voelt inmiddels wel de adem in de nek van de beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie, Wouter van der Steen van de onttroonde koploper FC Den Bosch. Go Ahead Eagles-middenvelder Istvan Bakx is het TOP Oss-duo Huseyin Dogan/Bryan Smeets voorbij gestoken.

Algemeen individueel klassement:

1          Branco van den Boomen (FC Eindhoven)  6,69
2          Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,64
3          Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)   6,61
4          Huseyin Dogan (TOP Oss)    6,60
5          Bryan Smeets (TOP Oss)     6,57
6          Jaroslav Navrátil (Go Ahead Eagles)      6,50
            Dylan Seys (RKC Waalwijk)      6,50
            Danny Verbeek (FC Den Bosch) 6,50
9          Emil Hansson (RKC Waalwijk)     6,48
10        Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam)     6,47
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.