Go Ahead ontsnapt bij Cambuur, eerste goal Traoré in Ajax-shirt

Go Ahead Eagles heeft maandagavond een steek laten vallen in de titelrace van de Keuken Kampioen Divisie. De Deventenaren verzuimden in Leeuwarden te profiteren van puntenverlies van de concurrentie. De ploeg van trainer John Stegeman (foto) ontsnapte wel aan een nederlaag.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 1
Go Ahead Eagles

Go Ahead kende twee weken geleden een valse start van de tweede seizoenshelft met een nederlaag tegen Roda JC Kerkrade, maar herstelde zich een week later met de zege op Almere City FC. Tegen Cambuur ging het echter opnieuw mis. De thuisploeg was behoorlijk dreigend en kwam na ruim een half uur op voorsprong via Kevin van Kippersluis.

In de tweede helft ging Go Ahead op zoek naar de gelijkmaker, maar die zoektocht werd in de 61ste minuut ruw verstoord door een domme actie van Gino Bosz. De verdediger ging met geel op zak hard door op Van Kippersluis en kreeg zijn tweede gele kaart. In de 89ste minuut viel toch nog de gelijkmaker. Een vrije trap van Jeff Stans knalde tegen de paal, maar Roland Baas scoorde wel uit de rebound.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 3
FC Volendam
FC Volendam

Het duel op de toekomst werd de wedstrijd van Boy Deul. De aanvaller, die tussen 2010 en 2012 onder contract stond bij Bayern München, opende in de zevende minuut de score. Twee minuten later trok Jong Ajax de stand nog wel gelijk. Debutant Lassina Traoré, die door de Amsterdammers deze maand werd overgenomen van Ajax Cape Town, knikte prima raak uit een hoekschop: 1-1.

Na de rode kaart van Sergino Dest was het weer de beurt aan Deul, die binnen tien minuten twee keer scoorde vanaf de strafschopstip en de wedstrijd daarmee besliste in het voordeel van de bezoekers. Traoré werd na 61 minuten gewisseld bij de Amsterdammers.

FC Dordrecht
1 - 3
Jong PSV
Jong PSV

Crysencio Summerville opende al vroeg de score met zijn eerste treffer in dienst van FC Dordrecht. Het van Feyenoord gehuurde talent tikte een voorzet van Jeremy Cijntje met een uiterste krachtsinspanning binnen. Het was echter niet genoeg voor de thuisploeg. Eerst scoorde Mauro Júnior uit een strafschop, waarna Joël Piroe met alweer zijn elfde seizoenstreffer de stand op 1-2 bracht. Lennerd Daneels zorgde na een knappe rush voor het slotakkoord: 1-3.

Jong FC Utrecht
1 - 2
RKC Waalwijk

Sylla Sow maakte op 1 januari transfervrij de overstap van Utrecht naar RKC en was maandag meteen trefzeker tegen zijn oude club. De middenvelder nam de 0-2 voor zijn rekening, nadat Emil Hansson uit een penalty de score had geopend. Verder dan een aansluitingstreffer van Sylian Mokono kwam Jong FC Utrecht niet.