Ajax haalt zeventienjarige spits uit Zuid-Afrika

Reacties

Lassina Franck Traoré staat te trappelen zich te bewijzen bij Ajax. De zeventienjarige spits uit Burkina Faso meldt zich dit weekeinde in Amsterdam.

Ajax haalt zeventienjarige spits uit Zuid-Afrika

Traoré, die in mei 2017 als international debuteerde, streek op zestienjarige leeftijd neer in Kaapstad. Tot een optreden in de hoofdmacht van Urban Warriors kwam het niet. Tijdens een stage in maart bij Ajax maakte hij zoveel indruk dat hij zich vaker mocht laten zien in het Ajax-shirt. Zondag vertrekt hij definitief richting Amsterdam.

'Ik ben zeer verheugd om terug te keren naar Amsterdam', zegt de spits op de website van zijn club Ajax Cape Town. 'Ik ga hard werken en proberen zo snel mogelijk het eerste te halen.' Traoré gaat in januari met Ajax op trainingskamp naar de Verenigde Staten. 

In Amsterdam wil Traoré een voorbeeld zijn. 'Mijn droom is in de Champions League te spelen. Ik wil ook dat Ajax Cape Town trots op me is en dat ik laat zien dat er talenten zijn bij deze club. Ik hoop dat meer spelers van Cape Town me gaan vergezellen in Amsterdam.'

Traoré wordt in Amsterdam herenigd met Leo Thethani en Dean Solomons, die eerder de overstap maakten van Ajax Cape Town naar Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.