Tweevoudig Eredivisie-kampioen Özbiliz stopt en heeft nieuw doel

Reacties

Aras Özbiliz heeft aangekondigd aan het einde van het seizoen te stoppen als profvoetballer. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Willem II aast op een bestuursfunctie en stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen van de Armeense voetbalbond.

Tweevoudig Eredivisie-kampioen Özbiliz stopt en heeft nieuw doel
© Pro Shots

De Armeense vleugelspeler komt uit de jeugd van Ajax en werd in 2009 uitgeroepen tot het grootste talent van de club. In november 2010 debuteerde hij in de Eredivisie en dat jaar werd hij, net als in het seizoen daarop, landskampioen van Nederland. In 2012 werd Özbiliz de eerste Ajacied ooit die een treffer maakte op Old Trafford tegen Manchester United in Europees verband.

Aan het einde van het seizoen verkocht Ajax hem voor drie miljoen euro aan Kuban Krasnodar, waarna hij een transfer afdwong naar de Russische topclub Spartak Moskou. Later verkaste hij naar Besiktas en werd hij drie keer uitgeleend. In het seizoen 2018/19 kwam hij op huurbasis uit voor Willem II, maar die periode eindigde in een flater.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In zeventien duels was hij goed voor twee treffers, maar de laatste wedstrijden was hij meestal reservespeler. De bom barstte toen hij in een thuisduel met Fortuna Sittard weigerde in te vallen bij Willem II. Daarna volgde een disciplinaire schorsing en besloten beide partijen 'in goed overleg' per direct uit elkaar te gaan.

Özbiliz keerde terug in Armenië en speelt dit seizoen voor Urartu FC. Op een persmoment kondigde hij het einde van zijn loopbaan aan. Daarnaast gaf hij aan een gooi te doen naar het presidentschap van de Armeense voetbalbond. In totaal speelde Özbiliz 41 interlands voor Armenië, waarin hij 6 keer scoorde.

Spelersprofiel

A. Özbiliz


Geboortedatum:
9 maart 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
İstanbul
Nationaliteit
Armenië
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
72 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.