'Werkweigeraar' Özbiliz deelt zijn frustratie over vertrek bij Willem II

Reacties

Aras Özbiliz heeft uitleg gegeven over zijn vertrek bij Willem II. De 29-jarige aanvaller weigerde warm te lopen bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar heeft daar wel een verklaring voor.

'Werkweigeraar' Özbiliz deelt zijn frustratie over vertrek bij Willem II

Via Instagram deelt de voormalige aanvaller van Ajax zijn kant van het verhaal. Na al zijn collega's bij Willem II en de fans te hebben bedankt, zegt Özbiliz: 'Het klopt dat ik weigerde warm te lopen tegen Fortuna Sittard. Dat was fout en ik heb daar mijn excuses voor aangeboden. Mijn emoties namen de overhand nadat ik zag dat de trainer een wissel toepaste die naar mijn mening niet kon.'

De buitenspeler doelt op de situatie van Kristofer Kristinsson, die nog maar net wedstrijdfit is. Rond de negentienjarige IJslander is het bovendien onrustig omdat hij zijn contract niet wil verlengen, als gevolg daarvan is hij begin deze week teruggezet naar de beloftenploeg. Dat Kristinsson tegen Fortuna eerder mocht gaan warmlopen en wél inviel, steekt Özbiliz.

De bij Willem II weggestuurde aanvaller vervolgt: 'Er viel een speler in die twee weken geblesseerd was en een dag voor de wedstrijd maar een keer had getraind. Als dezelfde speler twee dagen na die wedstrijd dan uit de selectie wordt gezet, neemt mijn frustratie alleen maar toe. Het gaat niet om de speler in kwestie of waarom ik niet inviel! Het gaat om de situatie op zich. Ik vind het oprecht jammer dat het zo is afgelopen, en ik word weggezet als "werkweigeraar". Iedereen die mij kent, weet dat ik professioneel, gedisciplineerd en eerlijk ben. Ook ik maak fouten.'

Willem II heeft Özbiliz donderdag uiteindelijk weggestuurd, nadat hij eerder in de week al geschorst werd. Dat is het resultaat van een gesprek dat de club heeft gevoerd met de van Besiktas gehuurde aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.