Tweede keus Zweden klopt Ivoorkust op volle sterkte

Reacties

Ivoorkust kende donderdag geen beste generale repetitie voor de Afrika Cup. Tegen een behoorlijk verzwakt Zweden ging het in Abu Dhabi flink onderuit: 2-0. Beide goals kwamen van debutanten.

Tweede keus Zweden klopt Ivoorkust op volle sterkte

De Zweden traden aan met louter spelers die in de Scandinavië actief zijn. Die competities zijn namelijk al afgelopen, terwijl in de andere Europese competities gewoon nog gevoetbald wordt. Derhalve was bijvoorbeeld vedette en aanvoerder Zlatan Ibrahimovic, die dinsdag nog in actie kwam met Paris Saint-Germain, er niet bij in Abu Dhabi.

Voor de Ivorianen was het oefenduel evenwel een veel serieuzere aangelegenheid. De Afrikanen bereiden zich voor op de Afrika Cup, die voor hen dinsdag begint met een wedstrijd tegen Guinee. Zo begon bondscoach Hervé Renard met grote namen als Kolo en Yaya Touré, voormalig Feyenoorder Salomon Kalou, Gervinho en kersvers Manchester City-spits en ex-Vitessenaar Wilfried Bony aan de generale repetitie.

Die vedettes konden een nederlaag tegen het danig verzwakte Zweden echter niet voorkomen. Na ruim een uur, toen basisklant en ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon naar de kant was, zorgde voormalig FC Utrecht-middenvelder en debutant Johan Mårtensson voor 1-0. De eindstand werd kort voor tijd bepaald door Marcus Rohdén, een andere debutant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.