Twee tellen sneller dan in Eredivisie: penalty voor Tanzania na zes seconden

Reacties

De term droomstart heeft in Afrika een nieuwe betekenis gekregen. Thuisland Tanzania kreeg in het WK-kwalificatieduel met Madagaskar al na zes seconden een penalty.

Twee tellen sneller dan in Eredivisie: penalty voor Tanzania na zes seconden
© Pro Shots
Tanzania
Tanzania
3 - 2
Madagascar
Madagascar

Het ging mis toen de defensie van Madagaskar, bestaande uit Romain Metanire, Pascal Razakanantenaina, Thomas Fontaine en Jerome Mombris niet goed ingreep na de aftrap van Tanzania. De razendsnelle rechtsbuiten Mzamiru Yassin werd niet afgestopt en dus moest keeper Melvin Adrien aan de noodrem trekken. Zes seconden na het eerste balcontact werd de bal op de stip gelegd.

Erasto Nyoni van Tanzania benutte de strafschop, waarna Tanzania de zege niet meer uit handen gaf. De 3-2 overwinning was de eerste overwinning van Tanzania op weg naar het WK in Qatar.

Overigens is onduidelijk of de strafschop na zes seconden een wereldrecord is. Tijdens een Engelse amateurbekerwedstrijd werd ook al eens de zes seconden aangetikt.

Het is in ieder geval sneller dan het Nederlandse record, dat in 2014 werd neergezet. Mark Uth van SC Heerenveen ging in dat jaar na acht seconden over het lichaam van SC Cambuur-keeper Leonard Nienhuis heen. Bekijk de video van die penalty hier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.