Twee goals in drie minuten: Núñez waarschuwt Ajax opnieuw

Elf dagen voor de eerste ontmoeting met Ajax heeft Benfica goede zaken gedaan in de Portugese competitie. Darwin Núñez bezorgde De Arenden zaterdag met twee doelpunten een krappe overwinning op Santa Clara. Afgelopen maandag had Núñez ook al fraai gescoord tegen Tondela.

Benfica
Benfica
2 - 1
Santa Clara
Santa Clara

Het kampioenschap zit er zo goed als zeker niet meer in voor Benfica, want de achterstand op koploper FC Porto bedraagt tien punten. De zege op middenmoter Santa Clara was echter wel meer dan welkom in de strijd om directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Benfica moest er wel een achterstand voor wegwerken, want na 21 minuten had Mohammad Mohebi met een rebound voor de 0-1 gezorgd.

In het laatste half uur stelde Benfica de zege veilig. Núñez benutte een strafschop na een overtreding van verdediger Mikel Villanueva en twee minuten later, in minuut 62, scoorde de Uruguayaan via de lat, na knap voorbereidend werk van Roman Yaremchuk.

De 22-jarige Núñez is, kortom, dé man om in de gaten te houden voor Ajax. De spits, die in 2020 voor 24 miljoen euro werd overgenomen van Almería, staat dit seizoen op 23 doelpunten in 27 wedstrijden.