Benfica-sensatie Núñez bewijst zich weer als de man die Ajax in de gaten moet houden

Reacties

Benfica heeft maandagavond een overtuigende overwinning geboekt op Tondela. Met een prachtige goal trok sterspeler (en topscorer) Darwin Núñez andermaal de aandacht van de scouts van Ajax.

Benfica-sensatie Núñez bewijst zich weer als de man die Ajax in de gaten moet houden
© Pro Shots
Tondela
Tondela
1 - 3
Benfica
Benfica

Benfica werd voor de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Ajax en neemt het over ruim twee weken voor het eerst op tegen de Amsterdammers. Voor Erik ten Hag ligt een uitdaging in het bedenken van een manier om Núñez te beteugelen. De Uruguayaan moest in zijn debuutseizoen in Portugal nog even loskomen, maar heeft zijn draai inmiddels helemaal gevonden.

In de uitwedstrijd tegen Tondela maakte Núñez maandagavond zijn 21ste doelpunt van het seizoen, zijn zestiende in de Portugese competitie. Het was een goal van grote schoonheid: Núñez dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en vond met een heerlijk schot de verre hoek. In zijn laatste negen competitiewedstrijden voor Benfica heeft Núñez (die in augustus vanwege een knieblessure niet meedeed in de duels met PSV) nu twaalf keer gescoord.

Zijn treffer tegen Tondela betekende de 0-2, nadat Alejandro Grimaldo de score eerder had geopend. In de tweede helft bracht Gonçalo Ramos Benfica in veilige haven. Tondela kwam met tien man te staan vanwege twee gele kaarten voor Neto Borges, maar vond in de ondertalsituatie nog wel de eretreffer, gemaakt door Eduardo Quaresma.

Benfica staat derde in de Liga Sagres, met een achterstand van liefst twaalf punten op koploper FC Porto. Voor de eerste wedstrijd tegen Ajax speelt de ploeg van interim-trainer Nélson Veríssimo in eigen land nog twee competitieduels, te beginnen met het treffen met Santa Clara van komende zaterdag.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2021/2022

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
34
29
4
1
86-22
+64
91
2
Sporting Lissabon
34
27
4
3
73-23
+50
85
3
Benfica
34
23
5
6
78-30
+48
74
4
Sporting Braga
34
19
8
7
52-31
+21
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.