Twaalf spelers missen training Bayern München in aanloop naar Duitse topper

Reacties

Bayern München kan zaterdag in een rechtstreeks duel met Bayer Leverkusen de koppositie in de Bundesliga overnemen, maar Der Rekordmeister kampt met personele problemen. Thomas Tuchel miste dinsdag tijdens de training liefst twaalf spelers.

Twaalf spelers missen training Bayern München in aanloop naar Duitse topper
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 0
Bayern München
Bayern München

Leverkusen en Bayern nemen het zaterdag om 18.30 uur tegen elkaar op in de BayArena. Winnen de bezoekers, dan is de koppositie een feit. Bij een ander resultaat blijft Leverkusen de lijstaanvoerder. De aanloop van Bayern verloopt bepaald niet vlekkeloos. Onder anderen Manuel Neuer en Bryan Zaragoza moesten de training van dinsdag aan zich voorbij laten gaan.

Neuer liet de sessie vanwege lichte knieproblemen schieten. Bayern meldt op het digitale thuis dat de 37-jarige doelman 'een pauze' moest nemen. Het is volgens Bild nog niet duidelijk of Neuer op tijd is hersteld voor de topper tegen Leverkusen. Zaragoza, die de afgelopen transferwindow overkwam van Granada, kampte met griepachtige verschijnselen.

Upamecano en Kimmich
Dayot Upamecano en Joshua Kimmich trainden nog individueel, maar het is nog niet uitgesloten dat Tuchel zaterdag weer een beroep kan doen op het tweetal. Ook Serge Gnabry, Kingsley Coman, Daniel Peretz, Konrad Laimer, Alphonso Davies, Bouna Sarr, Tarek Buchmann (blessures) en Min-Jae Kim (deelname aan Azië Cup) ontbraken.

Matthijs de Ligt was er wél bij. 'Leverkusen is heel goed aan de bal', blikte de Nederlander vooruit. Tuchel vulde aan dat Bayern op zijn best zal moeten zijn. 'Een andere keuze hebben we niet. Leverkusen speelt een uitstekend seizoen. Maar als ze achterom kijken, staan ze maar twee punten voor. We willen ons bewijzen.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.