Tuchel weet hoe hij worstelende Werner weer aan de praat kan krijgen

Reacties

Thomas Tuchel weet hoe hij Timo Werner weer aan de praat kan krijgen bij Chelsea. De Duitse manager ziet twee redenen waarom zijn landgenoot de hooggespannen verwachtingen tot nu toe niet kan waarmaken op Stamford Bridge.

Tuchel weet hoe hij worstelende Werner weer aan de praat kan krijgen
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Burnley
Burnley

Chelsea nam Werner afgelopen zomer voor meer dan vijftig miljoen euro over van RB Leipzig, waar de razendsnelle aanvaller met 95 goals in 159 officiële duels een garantie voor doelpunten was. In Engeland heeft de 24-jarige international echter grote moeite om een vervolg te geven aan zijn productie in Duitsland. In de Premier League kwam hij sinds 7 november niet meer tot scoren, waardoor de vergelijkingen met de bij Chelsea geflopte Fernando Torres al zijn gemaakt.

Eigenaar Roman Abramovich zal ongetwijfeld hopen dat Werner onder de vleugels van Tuchel alsnog de topspits wordt die ze bij Chelsea in hem zagen. De voormalige trainer van Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain weet wat hem te doen staat. De lichaamstaal van Werner speekt boekdelen: hij mist vertrouwen. 'Er drukt een last op zijn schouders. Hij maakt zich zorgen. Dat tekent zijn fantastische karakter, maar het helpt niet als een spits zich veel zorgen maakt. Soms is het beter dat niet te doen', zei Tuchel bij zijn vooruitblik op Burnley-thuis.

Tuchel weet dat het belangrijk is dat Werner weer vertrouwen in zichzelf krijgt. 'Hij moet stoppen met aan zichzelf twijfelen. Het is mijn taak hem hiermee te helpen en een positie te vinden waar we zijn kwaliteiten kunnen gebruiken. Hij is supersnel en speelt graag op de laatste lijn vanaf de linkerkant, zodat hij de ruimtes voor zich heeft. Kunnen we patronen ontwikkelen zodat zijn kwaliteiten ook in de kleine ruimte tot zijn recht komen? Dat is mijn taak en ik ben ervan overtuigd dat ons dat lukt', aldus de opvolger van Frank Lampard.

Geen zorgen voor Ziyech: 'Tuchel hoort bij de beste trainers ter wereld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer T. Werner
Meer over T. Werner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.