Tuchel laat Xavi Simons aan grote werk ruiken bij PSG

Reacties

Hij is pas zestien jaar oud en speelt eigenlijk nog gewoon bij Onder-19, maar donderdag mocht Xavi Simons voor het eerst meetrainen bij het eerste elftal van Paris Saint-Germain.

Tuchel laat Xavi Simons aan grote werk ruiken bij PSG

Trainer Thomas Tuchel liet Simons en enkele andere spelers van het hoogste juniorenelftal meetrainen, omdat de nodige spelers uit de A-selectie zijn uitgewaaierd voor interlands. Desondanks was het voor de zestienjarige middenvelder een mooie kans om eens aan het grote werk te ruiken.

Zo stonden met Ángel Di María en Presnel Kimpembe, niet opgeroepen voor Argentinië en Frankrijk, niet de minste namen op het trainingsveld. Voor Simons was de uitnodiging van Tuchel dan ook een aangename verrassing. Bij Barcelona was een dergelijke kans nog niet voor hem weggelegd.

Simons verruilde de kampioen van Spanje deze zomer voor die van Frankrijk en zette in Parijs zijn handtekening onder een driejarig contract. De in Amsterdam geboren zoon van Regillio Simons, oud-prof van onder meer Fortuna Sittard en NAC Breda, speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.