Tuchel grapt over transfer Mbappé: 'Ik zou hem met de fiets ophalen'

Reacties

Thomas Tuchel zou Kylian Mbappé nog met de fiets ophalen uit Parijs, als de Franse steraanvaller naar Bayern München wil komen. Maar de trainer van de Duitse recordkampioen beseft maar al te goed dat die transfer niet zo realistisch is.

Tuchel grapt over transfer Mbappé: 'Ik zou hem met de fiets ophalen'
© Pro Shots

Tuchel werkte bij Paris Saint-Germain al twee jaar samen met Mbappé en werd zondagavond tijdens een interview met de Franse tv-zender Canal+ gevraagd naar een mogelijke transfer: zou hij zijn voormalige pupil graag naar Bayern zien komen?

Dat Franse media de laatste tijd elke gelegenheid aangrijpen om over de toekomst van Mbappé te schrijven, is ook Tuchel niet ontgaan. Hij maakte er daarom maar een grapje van: 'Ja, ja, hij zal voor ons spelen, dat is zeker', lachte de coach van Bayern.

Met Kane heeft Bayern sinds dit seizoen al een topspits in de gelederen, maar Tuchel zou niet aarzelen als Mbappé openstaat voor een transfer. 'Als hij naar ons toe wil komen, zal ik hem zelf halen met de fiets. Maar ik denk niet het realistisch is.'

Tuchel heeft naar eigen zeggen een goede relatie met Mbappé, die in 98 duels onder de Duitse coach 83 keer scoorde voor PSG. 'Kylian is Kylian, hij is uitzonderlijk. Hij is heel intelligent. Als hij iets wil en jij geeft het hem niet, snapt hij waarom.'

Vooralsnog is het PSG dat iets van Mbappé wil en het niet krijgt. De Franse grootmacht is er alles aan gelegen het in 2024 aflopende contract van de 24-jarige superster te verlengen, om zo een transfervrij vertrek uit het Parc des Princes te voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.