Tsjechische held Necid: 'Het was mijn eerste balcontact'

Reacties

Tomás Necid was de gevierde man bij Tsjechië. De spits toonde zich tegen Kroatië (2-2) onder hoogspanning bij zijn eerste balcontact rustig én trefzeker.

Tsjechische held Necid: 'Het was mijn eerste balcontact'

Zenuwen kende Necid niet toen hij in de extra tijd van het EK-duel met Kroatië achter de bal plaatsnam, nadat scheidsrechter Mark Clattenburg Tsjechië een penalty had toegekend na hands van de Kroaat Domagoj Vida.

'Ik voelde absoluut geen druk. Als ik last had gehad van zenuwen, dan had ik de strafschop niet moeten nemen', zei Necid tegen Tsjechische media. 'Ik was vastberaden. Ik had in mijn hoofd dat ik wilde scoren en ik raakte de bal goed. Het was mijn eerste balcontact in de wedstrijd.'

De actie was goed voor een punt, waarmee Tsjechië zicht houdt op een plaats bij de laatste zestien. 'Eén punt is beter dan geen. We houden hoop de groepsfase te overleven. De laatste wedstrijd tegen Turkije is beslissend', aldus Necid, die in de 86ste minuut zijn entree had gemaakt.

De voormalig PEC Zwolle-spits zal zich het doelpunt nog lang blijven herinneren. 'Ik heb meer belangrijke goals gemaakt. Maar deze is op het EK en bij mijn eerste balcontact. Dus ik denk wel dat dit de belangrijkste treffer is in mijn carrière. Maar hoe belangrijk zal pas blijken na de wedstrijd tegen Turkije (komende dinsdag, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.