Trouwe Parma-veteraan Lucarelli (39): 'Kan nog wel vijf jaar door'

Reacties

Alessandro Lucarelli bleef Parma in 2015 trouw, toen de club failliet ging en een doorstart moest maken in de Serie D. De verdediger speelde ruim vierhonderd wedstrijden op het hoogste niveau, maar werd amateur met Parma. Zaterdagavond promoveerde de club naar de Serie B en dat levert twijfels op bij de 39-jarige Lucarelli.

Trouwe Parma-veteraan Lucarelli (39): 'Kan nog wel vijf jaar door'

Parma was in de finale van de play-offs met 2-0 te sterk voor Alessandria, waardoor de tweede promotie in twee jaar tijd een feit werd. 'Ik heb mezelf beloofd dat ik niet emotioneel zou worden, ongeacht het resultaat. Maar zoals ik me nu voel kan ik nog wel vijf jaar door', lacht Lucarelli op de persconferentie na het behalen van de promotie.

Lucarelli denkt er over na om Francesco Totti achterna te gaan, die op zijn veertigste ook nog in de Italiaanse competitie speelde. 'Als we in de Lega Pro (het derde niveau van Italië, red.) bleven, zou ik met pensioen gaan. Nu we komend seizoen in de Serie B spelen, is het wel heel erg verleidelijk…'

Vooral het karakter dat in het elftal van Parma zit, vervult Lucarelli met trots. 'Ik ben afgezakt naar de Serie D, die beslissing heb ik met mijn hart gemaakt. Mensen noemden ons mislukkelingen, maar we hebben hun ongelijk op het veld bewezen. We reageerden goed op alle kritiek en hebben op ons tandvlees de promotie afgedwongen.'

De terugkeer van Parma in de Serie B betekent dat de competitie aankomend seizoen nóg een beetje mooier is geworden. De voormalig topclub gaat na de promotie de strijd aan met teams als Bari, Brescia, Empoli en Palermo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.