Trotse Van Dijk voelt zich ondergewaardeerd

Reacties

Virgil van Dijk heeft getwijfeld of hij na zijn zware knieblessure zijn oude niveau nog wel kon halen. De Liverpool-verdediger sprak op weg naar de League Cup-finale tegen Chelsea openhartig over zijn rentree.

Trotse Van Dijk voelt zich ondergewaardeerd
© Pro Shots

Het verhaal van Van Dijk is bekend: hij raakte op 17 oktober 2020 in de derby tegen Everton zwaar geblesseerd en kon begin dit zijn seizoen zijn rentree maken na de kruisbandproblemen. Inmiddels speelt de Oranje-international alweer maandenlang bijna iedere week twee wedstrijden. Dat lijkt van buitenaf misschien iets vanzelfsprekends, maar dat is het volgens Van Dijk niet.

In The Daily Mail vertelt de dertigjarige centrumverdediger: 'Soms voel ik dat ik onderschat word. Mensen doen alsof er niets gebeurd is en dat alles maar normaal is. Het is niet erg normaal om na zo'n blessure weer zoveel wedstrijden te kunnen spelen en om het oude niveau te halen.'

'Het is niet dat ik onzeker ben en erkenning nodig heb. Dat is het helemaal niet. Maar ik keek er naar uit om terug te keren na mijn blessure en om weer veel wedstrijden te spelen. Drie wedstrijden in de week spelen op dit niveau is behoorlijk goed en dat hoeft niet over het hoofd gezien te worden. En het is wel over het hoofd gezien in mijn ogen', aldus Van Dijk.

Van Dijk treedt deze zondag met Liverpool aan op Wembley. Chelsea is om 17.30 uur de tegenstander in de League Cup-finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.