Onder aanvoering van Mohamed Salah heeft Liverpool woensdagavond een klinkende competitiezege op Leeds United geboekt. Daarmee poetste de Egyptische sterspeler niet alleen zijn statistieken verder op, maar voelt de ongenaakbaar geachte koploper Manchester City inmiddels ook de hete adem van Liverpool weer.

Liverpool
Liverpool
6 - 0
Leeds United

Met Virgil van Dijk in de basis had Liverpool het in het eerste kwartier nog enigszins lastig met Leeds United, maar al snel kwam de 1-0 op het scorebord. Salah benutte een strafschop. De penalty was gegeven na een handsbal van Stuart Dallas.

Leeds United weigerde zoals vaker dit seizoen in de achteruit te gaan en zocht mede daardoor met een 3-0 achterstand de kleedkamer op. Vooral Salah had het naar zijn zin. Eerst stelde hij in de dertigste minuut Joël Matip in staat de 2-0 te maken. Kort daarvoor was een treffer van Raphinha afgekeurd vanwege buitenspel.

Tien minuten voor rust werd het 3-0. En weer was het Salah die gefeliciteerd werd na een rake strafschop. Dit keer was een overtreding van Luke Ayling op Sadio Mané de aanleiding. Voor Salah was het al zijn negentiende competitiegoal, bovendien staat hij inmiddels ook al op tien assists.

Na rust ging Salah volop op zoek naar zijn hattrick, maar bleef een derde treffer uit voor het goudhaantje. Dat betekende niet dat Liverpool gas terug nam. Mané deed een dubbele duit in het zakje en het slotakkoord was voor Van Dijk, die door het uitblijven van een nederlaag een fraai record mocht bijschrijven. De Oranje-international kopte raak na een hoekschop van Andy Robertson.

Door de ruime zege komt Liverpool tot op drie punten van Manchester City. Bovendien treffen de ploegen elkaar in april nog. Wat dat betreft noteerde de formatie van coach Jürgen Klopp nog een meevaller. Het doelsaldo is inmiddels beter dan dat van City. Zondag wacht een volgende belangrijke wedstrijd voor Liverpool. Dan is Chelsea de tegenstander in de League Cup-finale.

Leeds ontvangt zaterdag Tottenham Hotspur en is nog lang niet uit de degradatiezorgen, al deed die sores niets af aan de intenties waarmee Bielsa zijn ploeg het veld instuurde.