Trotse Memphis evenaart Benzema in Lyon-annalen

Reacties

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon zondag een historische prestatie geleverd. De aanvaller was nadrukkelijk betrokken bij het kleineren van aartsrivaal Saint-Étienne.

Trotse Memphis evenaart Benzema in Lyon-annalen
© Pro Shots
Saint-Étienne
Saint-Étienne
0 - 5
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Memphis besefte de betekenis van de derby getuige zijn posts op Instagram, waarop hij reageerde op het vuurwerk van de aanhang als motivatie. De Oranje-international betaalde het getoonde vertrouwen terug op het veld, waar hij de 122ste derby naar zijn hand zette met een historische 0-5 als tastbaar resultaat. Een assist en een goal waren de persoonlijke beloning van zijn inzet voor Lyon.

'Ik ben trots op het team', reageerde Memphis via sociale media na de big win. 'Deze overwinning was voor de fans. Geniet ervan terwijl wij herstellen en ons klaar maken voor de volgende wedstrijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met enig fortuin tekende Memphis zondag voor het sluitstuk van de oorwassing van de grote rivaal. Zijn van richting veranderde vrije trap betekende de 0-5. Met zijn 66ste doelpunt voor Lyon kwam hij op de eeuwige topscorerslijst van Les Gones op de achtste plaats naast Karim Benzema.

Memphis moet alleen nog Mbappé boven zich dulden na glansrol

L'Équipe, dat normaal gesproken niet kwistig is met hoge beoordelingen, gaf Memphis een 8. Bovendien maakte de Franse sportkrant een plaats vrij voor de Oranje-international in het Elftal van de Week. Inmiddels is hem dat dit seizoen al vier keer gebeurd.

© L'Equipe
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.