Trots Spartak presenteert gevallen wereldkampioen Schürrle

Reacties

André Schürrle vervolgt zijn loopbaan bij Spartak Moskou. De 28-jarige Duitser wordt gehuurd van Borussia Dortmund.

Trots Spartak presenteert gevallen wereldkampioen Schürrle

Bij Dortmund heeft Schürrle nog een contract tot medio 2021, maar hij werd vorig jaar al verhuurd. Zijn periode bij BVB is een mislukking geworden. De 57-voudig Duits international werd in 2016 voor liefst dertig miljoen euro weggekocht bij VfL Wolfsburg. Schürrle maakte die transfersom nooit waar. Na slechts één goal in achttien Bundesliga-duels in het seizoen 2017/18 werd hij vorig seizoen ondergebracht bij Fulham. Een degradatie uit de Premier League volgde.

Voor de WK-winnaar van 2014 is Spartak Moskou al zijn zevende club. Schürrle beleefde zijn internationale doorbraak bij Bayer Leverkusen en werd daar weggekocht door Chelsea. De Premier League-grootmacht liet hem in 2015 naar VfL Wolfsburg gaan. Waar Schürrle in de na verlenging gewonnen WK-finale nog 89 minuten speelde, had hij op Stamford Bridge maar een kleine rol.

Mogelijk krijgt Schürrle in Moskou binnenkort gezelschap vanuit de Eredivisie. Vorige week werd duidelijk dat Spartak Moskou graag Guus Til wil losweken bij AZ en dat de aanvallende middenvelder die transfer ook wel ziet zitten. Eerder deze transferperiode toonden de Russen al interesse in Gastón Pereiro. PSV liet maandag weten dat de transferperikelen die de Uruguayaan de afgelopen weken aan de kant hielden 'op dit moment niet aan de orde zijn'.

Het nieuwe seizoen in Rusland is alweer begonnen. Na drie speelronden staat Spartak Moskou in de competitie tiende. De club werd vorig seizoen vijfde en speelt daardoor ook in de voorronde van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spartak Moskou
Meer over Spartak Moskou
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.