Trots Fortuna Sittard haalt 'Barcelona-telg' binnen

Reacties

Fortuna Sittard heeft zijn vijfde zomeraanwinst definitief binnen. De Limburgers huren Àlex Carbonell het komende seizoen van Valencia.

Trots Fortuna Sittard haalt 'Barcelona-telg' binnen
© FortunaSittard

Het is het eerste buitenlandse avontuur voor de 21-jarige Spanjaard, die de jeugdopleiding van Barcelona doorliep. Daar maakte hij zijn minuten in de Youth League en debuteerde hij voor de hoofdmacht in het toernooi om de Copa del Rey. In 2017 vertrok hij bij Barça en via Reus Deportiu en Córdoba kwam hij deze zomer bij Valencia terecht. Die club verhuurt hem nu dus aan Fortuna.

'Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep. Ik wil me graag bewijzen en van waarde zijn voor Fortuna Sittard', laat Carbonell weten op de clubsite van Fortuna, waar hij gepresenteerd wordt als Barcelona-telg. Technisch manager Sjoerd Ars geef verdere uitleg: 'Alex is een typische Spaanse middenvelder. Technisch vaardig, goed in de combinatie en altijd op zoek naar de voetballende oplossing. Hij past daarmee perfect in de speelvisie van Fortuna Sittard.'

Carbonell is de vijfde versterking voor Fortuna. Eerder werden Patrik Raitanen, Adnan Ugur, Rasmus Karjalainen en Felix Passlack al vastgelegd. Daarnaast keerden Bo Breukers, Mickaël Malsa, Luc Tinnemans en Job van de Walle terug van huurperiodes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.