Trots FC Utrecht heeft Bayern München-talent binnen

Reacties

FC Utrecht heeft de komst van Taylor Booth afgerond. De twintigjarige middenvelder komt aanstaande zomer over van Bayern München.

Trots FC Utrecht heeft Bayern München-talent binnen
© Pro Shots

Booth maakte in januari 2019 de overstap vanuit de Verenigde Staten naar de academie van Bayern. Daar maakte hij in augustus zijn officiële debuut in de DFB-Pokal. Vorig seizoen speelde de Amerikaan op huurbasis voor Sankt Pölten.

De middenvelder beschikte bij Bayern over een aflopend contract. Die verbintenis kon hij naar verluidt verlengen, maar Booth gaf de voorkeur aan een transfervrije overstap naar Utrecht. Op de clubsite van de Domstedelingen geeft hij uitleg.

'Het voelt gewoon als een perfecte stap voor mijn eigen ontwikkeling. In gesprekken met diverse personen binnen FC Utrecht ben ik overtuigd geraakt, waardoor ik enorm uitkijk naar dit avontuur. Ik ben een box-to-box middenvelder die balvaardig is en teamgenoten graag in het spel betrekt', aldus Booth.

'Taylor is een enorm groot talent die momenteel bij Bayern München speelt en inmiddels ook is uitgenodigd voor het Amerikaans nationale elftal. We halen met hem een dynamische middenvelder binnen met veel voetballend vermogen. Het is een box-to-box speler die met veel energie speelt en daarmee is het echt een speler die in ons systeem past. We zijn er trots op dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor ons te kiezen', reageert technisch directeur Jordy Zuidam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.