Trio Locadia, Ruiz en Depay goud waard voor PSV

Reacties

● PSV won zijn laatste acht wedstrijden in de Eredivisie, een van de langste zegereeksen in het huidige Europese competitievoetbal. De Eindhovense ploeg treedt overigens aan zonder trainer/coach Phillip Cocu, die donderdag een operatieve ingreep aan zijn rug onderging.

Trio Locadia, Ruiz en Depay goud waard voor PSV

● Van zijn laatste twaalf Eredivisie-duels won PSV er tien, tegenover twee nederlagen (1-0 bij Ajax en 2-0 bij RKC Waalwijk).

● Twaalf van de laatste dertien doelpunten van PSV kwamen op naam van Jürgen Locadia (vier), Bryan Ruiz (vier) en Memphis Depay (vier). De enige andere treffer werd gemaakt door Jeffrey Bruma.

● PSV pakte dit seizoen slechts twee punten tegen de komende vijf tegenstanders in de Eredivisie (G2, V3).

● Van de veertien thuisduels in dit Eredivisie-seizoen won PSV er tien, tegen drie gelijke spelen en één nederlaag (2-6 tegen Vitesse).

● PSV is het enige team in de Eredivisie dat minder dan twintig procent van de doelpunten uit standaardsituaties creëert (18,5%).

● De Eindhovenaren verloren in competitieverband op eigen veld nog nooit van FC Groningen (W27, G7).

● In de laatste zes ontmoetingen (thuis en uit) hield FC Groningen driemaal de nul, maar in de andere drie wedstrijden moest het veertien goals toestaan.

●FC Groningen pakte slechts twee van de mogelijke 21 punten in zijn laatste zeven uitwedstrijden (G2, V5).

● FC Groningen wist maar één keer te winnen in zijn laatste 27 duels op bezoek bij de traditionele topdrie (0-4 tegen Feyenoord in april 2007 – G5, V21) en verloor de laatste tien wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.