Treble als laatste kunstje: deze spelers gaan (mogelijk) weg bij Bayern

Reacties

Meerdere spelers van Bayern München moesten zondagavond na het winnen van de Champions League-finale vragen over hun toekomst beantwoorden. Keren zij komend seizoen nog terug bij de treble-winnaar, of gaan ze een nieuw avontuur aan? Een overzicht.

Treble als laatste kunstje: deze spelers gaan (mogelijk) weg bij Bayern
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Op de hoofdfoto: Thiago, Álvaro Odriozola en Phillipe Coutinho na het winnen van de Champions League.

David Alaba: contract tot medio 2021

Een van de sterkhouders in het elftal van Hansi Flick. Verhuisde dit seizoen al snel naar het centrum van de defensie door blessures bij de andere verdedigers op die posities (Niklas Süle, Lucas Hernández) en bewees op die plek eveneens tot de Europese top te behoren. Bayern is er daarom ook veel aan gelegen zijn nog een jaar doorlopende contract te verlengen. Komt er geen akkoord met de 28-jarige Oostenrijker, dan zal de club hem verkopen. President Oliver Kahn liet zich onlangs nog hoopvol uit over die gesprekken, al verlopen die volgens Duitse media moeizaam door de hoge eisen die zaakwaarnemer Pini Zahavi stelt. Alaba zou namelijk bij de grootverdieners van de selectie willen horen.

Jérôme Boateng: contract tot medio 2021

Leek afgelopen zomer eigenlijk al op weg naar de uitgang, maar veroverde door de personele problemen achterin toch weer een basisplaats en stond die niet meer af. De 31-jarige mandekker had daarmee een belangrijk aandeel in het veroveren van de tweede treble van zijn loopbaan, maar toch is zijn toekomst nog onzeker. Het contract van Boateng loopt immers nog maar een jaar door en nu Süle na een zware knieblessure weer fit is, is het volgens Duitse media niet uitgesloten dat Bayern alsnog afscheid neemt van de door Joachim Löw aan de kant geschoven wereldkampioen. Bij een goed bod is Bayern volgens Kicker bereid mee te werken aan een transfer van Boateng, al sinds 2011 speler van Der Rekordmeister.

Vormen Jérôme Boateng en David Alaba komend seizoen weer het defensieve centrum van Bayern München?
© Pro Shots
Vormen Jérôme Boateng en David Alaba komend seizoen weer het defensieve centrum van Bayern München?

Philippe Coutinho: gehuurd van Barcelona

Keert in eerste instantie terug naar Barcelona, nu Bayern heeft besloten geen gebruik te maken van de optie tot koop van 120 miljoen euro. Coutinho was dit seizoen geen vaste basisspeler, maar was in de Final Eight van de Champions League wel een van de vaste invallers en deed in die rol zijn eigenlijke werkgever pijn door twee keer te scoren en een assist te geven tijdens de historische 8-2 afstraffing in de kwartfinale. De 28-jarige Braziliaan werd al nadrukkelijk gelinkt aan Arsenal, maar na de komst van trainer Ronald Koeman is er mogelijk toch nog toekomst voor hem in Camp Nou. Zelf liet Coutinho weten in eerste instantie terug te gaan naar Barça, waar zijn contract nog drie jaar doorloopt. 'We zien wel wat er gebeurt.'

Javi Martínez: contract tot medio 2021

Heeft na jaren van trouwe dienst te horen gekregen dat de club meewerkt aan zijn wens om te vertrekken. De 31-jarige Martínez verpieterde dit seizoen vaker dan hem lief is op de bank en kwam ook in de finale niet in actie. Trainer Hansi Flick gaf al toe dat de Spanjaard moeite heeft met die situatie - lees: de zware concurrentie op het middenveld - maar dat de betrouwbare kracht wat hem betreft niet hoeft te vertrekken. Dat lijkt echter wel wat de verdedigende middenvelder van plan is. Naar verluidt wil zijn oude club Athletic Bilbao hem terughalen. Martínez speelde al zes jaar in Baskenland, voordat hij in 2012 voor veertig miljoen euro de overstap maakte naar Bayern, op dat moment een transferrecord voor de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Álvaro Odriozola: gehuurd van Real Madrid

Won dit seizoen drie prijzen met Bayern, terwijl hij maar vijf keer in actie kwam in alle competities. Odriozola kwam in januari op huurbasis over van Real Madrid, om Flick meer opties te geven in zijn door blessures uitgedunde verdediging. Uiteindelijk had de trainer van Bayern de 24-jarige Spanjaard maar zelden nodig, met Benjamin Pavard en Joshua Kimmich als eerste opties voor de rechtsbackpositie. In Madrid wacht bij zijn terugkeer eenzelfde situatie voor Odriozola, die volgens Spaanse media komend seizoen mogelijk als back-up gaat fungeren voor Dani Carvajal. Een andere optie is dat Real hem opnieuw verhuurt aan een club waar de voormalig speler van Real Sociedad wel meer aan spelen toekomt.

Ivan Perisic komt in aanmerking voor een langer verblijf bij Bayern, maar keert in eerste instantie terug naar Inter.
© Pro Shots
Ivan Perisic komt in aanmerking voor een langer verblijf bij Bayern, maar keert in eerste instantie terug naar Inter.

Ivan Perisic: gehuurd van Internazionale

Lijkt na de komst van Leroy Sané, en verder nog de aanwezigheid van Kinsley Coman en Serge Gnabry, een zware concurrentiestrijd tegemoet te gaan in München, als hij blijft. Dat is niet uit te sluiten, want bij Bayern zijn ze erg gecharmeerd van Perisic, zo liet Karl-Heinz Rummenigge deze week nog weten. De Kroatische buitenspeler staat er als het moet en doet ook niet moeilijk als hij een keer op de bank zit, zoals zondag nog het geval was in de CL-finale tegen PSG. Met een contract tot medio 2022 in Milaan keert hij vooralsnog terug naar Inter, nu het seizoen erop zit zullen alle partijen met elkaar om tafel gaan. De optie tot koop van twintig miljoen euro heeft Bayern laten lopen, het onderhandelt met Inter liever over een ander bedrag.

Thiago Alcantára: contract tot medio 2021

Flick grapte na afloop van de finale tegen PSG nog dat Thiago heeft besloten om toch te blijven, maar daar wijst op dit moment niets op. De 29-jarige Spanjaard heeft aangegeven na zeven jaar Bayern toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en wil zijn volgend jaar aflopende contract daarom niet verlengen. En aangezien ze bij de recordkampioen van Duitsland niet van plan zijn hem volgend jaar gratis de deur uit te laten lopen, was zijn masterclass in Lissabon waarschijnlijk zijn laatste kunstje in het shirt van Bayern. Liverpool wordt genoemd als meest waarschijnlijke bestemming voor Thiago. Zo'n balvaardige speler als de zoon van wereldkampioen Mazinho heeft Jürgen Klopp immers nog niet in zijn ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sven Ulreich: contract tot medio 2021

Lijkt na vijf jaar als vaste stand-in van Manuel Neuer eveneens te gaan vertrekken, nu Alexander Nübel van Schalke 04 is gehaald om komend seizoen de strijd aan te gaan om de plek onder de lat met de absolute nummer één van Bayern. Een rol als derde keeper ziet Ulreich naar verluidt niet zitten en dus wil de 32-jarige Duitser een jaar voor het aflopen van zijn contract overstappen naar een club waar meer speeltijd in het verschiet ligt. In Duitsland werden Schalke 04, Hertha BSC en VfB Stuttgart in eerste instantie genoemd als mogelijke bestemming, maar Hertha en Stuttgart (zijn oude club) hebben al een keeper aangetrokken. In het buitenland zou Celtic interesse hebben, maar een concreet bod ligt er nog niet op tafel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.