Transfertargets van Ajax en Feyenoord maken zeer pijnlijke uitschakeling mee

Reacties

Dinamo Zagreb is op pijnlijke wijze uitgeschakeld in het voorportaal van de Champions League. Zaterdagavond maakte AEK Athene zeer laat in de wedstrijd gelijk, waardoor het doek valt voor de Kroaten.

Transfertargets van Ajax en Feyenoord maken zeer pijnlijke uitschakeling mee
© Pro Shots
AEK Athens
AEK Athens
2 - 2
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Champions League-voetbal op de zaterdag betekent meestal dat het om de finale gaat, maar ditmaal was het slechts een returnwedstrijd in de derde voorronde van het elitetoernooi. Twee weken geleden ging het flink mis voor de eerste wedstrijd tussen AEK en Dinamo Zagreb, bij supportersrellen kwam een fan van AEK om het leven. De UEFA stelde het tweeluik uit, waardoor beide teams later in actie kwamen.

De heenwedstrijd won AEK met 1-2 en in Griekenland werd de klus afgemaakt. Dit gebeurde op bijzondere wijze. Mede door een doelpunt van Ajax-target Josip Sutalo leek Dinamo Zagreb lang op weg naar de play-offs van de Champions League. In de extra tijd ging het echter helemaal mis voor de Kroaten. Sergio Araujo bracht de stand over twee wedstrijden in evenwicht en in de elfde (!) minuut van de extra tijd kreeg AEK een strafschop.

Voormalig AZ-speler Levi García ging achter de bal staan voor de beslissing in het tweeluik, maar de aanvaller uit Trinidad en Tobago miste. Tot zijn opluchting zag hij uitgerekend Domagoj Vida, jarenlang speler van Dinamo Zagreb, de rebound benutten voor de 2-2. Daardoor gaat AEK naar de play-offs van de Champions League, waarin het Antwerp FC van Mark van Bommel de tegenstander is. Dinamo Zagreb gaat - waarschijnlijk zonder Sutalo en Feyenoord-target Luka Ivanusec - de play-offs van de Europa League in. Voor een plek in het hoofdtoernooi moet afgerekend worden met Sparta Praag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.