Transfersoap Sow krijgt nog staartje: 'Het was een rollercoaster'

Reacties

Het laatste woord over de transfersoap rond Sylla Sow is waarschijnlijk nog niet gezegd. Go Ahead Eagles en De Graafschap hebben inmiddels allebei een advocaat ingeschakeld. Zelf is de 26-jarige aanvaller zich van geen kwaad bewust.

Transfersoap Sow krijgt nog staartje: 'Het was een rollercoaster'
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 4
Feyenoord
Feyenoord

De Graafschap dacht zich voor de transferdeadline van afgelopen woensdag nog te versterken met Sow, maar kwam bedrogen uit. De voormalig speler van RKC Waalwijk koos op het laatste moment toch voor Go Ahead Eagles, tot woede van De Graafschap. De Keuken Kampioen Divisie-club bleef verbolgen achter en kijkt met juristen inmiddels of er nog een zaak van kan worden gemaakt. In Deventer denken ze echter in hun recht te staan.

Voor de aftrap van het thuisduel van zaterdagavond met Feyenoord (3-4) verscheen algemeen directeur Jan-Willem van Dop voor de camera van ESPN en hij stelde dat Go Ahead de juiste weg heeft bewandeld. De club meldde zich vorige week zondag bij Sheffield Wednesday, bereikte nog diezelfde dag een akkoord met de Championship-club en kreeg groen licht om met Sow te praten. 'Dat is wat je nodig hebt', zei Van Dop over de gang van zaken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toen De Graafschap ter ore was gekomen dat Go Ahead zich ook had gemeld voor Sow, ontving Van Dop een bericht van technisch directeur Peter Bijvelds. 'Toen gaf hij aan: Dat is niet netjes van Sheffield. Toen heb ik gezegd: dat is nu even niet mijn probleem.' De Graafschap claimde een akkoord met Sow. 'Maar daarna heb ik niks ontvangen, alleen maar mondelinge informatie gekregen. Later heb ik een overeenkomst gezien zonder handtekening van de speler zelf.'

Rollercoaster
Sow, de hoofdrolspeler in het hele verhaal, verscheen na afloop van het duel met Feyenoord ook voor de camera. 'Het was een rollercoaster. Ik heb veel dieptepunten meegemaakt, veel stress', blikte hij terug. Na enig aandringen gaf hij zijn kijk op de kwestie. 'Het komt er gewoon op neer dat ik nog niet had getekend bij De Graafschap, ik had het contract nog niet gelezen. Go Ahead Eagles kwam met een voorstel, toen ben ik daarnaartoe gegaan.'

Daarmee heeft Sow geen vrienden gemaakt bij De Graafschap. De Nijmegenaar hoopt dat ze het hem op De Vijverberg niet al te veel kwalijk nemen. 'Ze weten dat het geen persoonlijke keuze was. Ik denk dat als ze uit de emotie zijn, ze het hopelijk beter kunnen begrijpen waarom ik deze keuze heb gemaakt.' Vooralsnog is er weinig begrip. Van Dop bevestigde dat De Graafschap en Go Ahead allebei een advocaat in de arm hebben genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.