Feyenoord herstelt zich na belabberde start bij Go Ahead en passeert PSV

Reacties

Feyenoord heeft ondanks een dramatische start gewonnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. Wat voor de thuisploeg zo mooi begon, eindigde met de vijfde nederlaag van dit seizoen. Sebastian Szymanski zorgde in de slotfase namens Feyenoord zelfs nog voor een waar kunststukje.

Feyenoord herstelt zich na belabberde start bij Go Ahead en passeert PSV
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord-trainer Arne Slot zat nog maar net in de dug-out of het was zaterdagavond al raak. Een schot van Evert Linthorst verdween in de derde minuut via de ongelukkige Patrik Walemark in het doel. De vroege openingsgoal zorgde voor een vreugde-uitbarsting in De Adelaarshorst. Even blij als verbaasd vierden de fans daarna ook snel de 2-0. Op aangeven van de bedrijvige Bobby Adekanye knikte Isac Lidberg raak.

De twee goals zorgden niet alleen voor weelde bij de thuisploeg, die tot vandaag nog maar twee keer gescoord had in de Eredivisie. De vroege dubbelslag toonde ook dat de nieuwe Feyenoord-defensie allesbehalve degelijk voor de dag kwam. Met Dávid Hancko naast Gernot Trauner in het centrum, Marcus Pedersen op rechts en debutant Fredrik Bjørkan op links kwam Feyenoord ook nog bijna op een 3-0 achterstand. Bas Kuipers schoot de bal via Trauner in het zijnet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na die kans deed Feyenoord wel wat terug. Na een flinke sprint en knap terugleggen van Walemark schoot Danilo de bal in de verre hoek met een beheerste volley. De aansluitingstreffer was een opsteker voor de Rotterdammers, maar maakte geen einde aan de Deventer dreiging. Jay Idzes werd gevaarlijk met een kopbal en Lidberg rook aan een tweede treffer.

Danilo
Naarmate het rustsignaal naderde, liep Go Ahead met de onverwachte voorsprong op zak wel steeds meer naar achteren. Feyenoord kreeg daardoor meer ruimte en daar profiteerde vooral Walemark van. Eerst hield Go Ahead-goalie Jeffrey de Lange een inzet van de Zweed nog met zijn benen uit het doel, op slag van rust moet de sluitpost de 2-2 alsnog toestaan. Een scherp aangesneden voorzet van Walemark werd zeer fraai met het hoofd verlengd door Danilo, die daardoor al op vijf treffers staat dit Eredivisie-seizoen. Opvallend genoeg vielen die allemaal in uitduels.

Bijna ging Feyenoord zelfs nog met een voorsprong rusten, maar wederom liet De Lange zich zien. Hij tikte de bal bij een vrije trap van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü tegen de paal en was bij de driedubbele rebound ook steeds op zijn post. Hancko en Walemark kregen het daardoor niet voor elkaar om te scoren.

Zo spectaculair als de eerste helft begon, zo gezapig gingen de ploegen aanvankelijk van start na rust. Feyenoord deed dat met de achttienjarige Eredivisie-debutant Mimeirhel Benita, die Pedersen verving. Bij Go Ahead kwam de deze transferzomer zo veelbesproken Sylla Sow in het veld.

Na het geblesseerd afhaken van Adekanye deed Feyenoord wat het vlak voor de pauze nog had nagelaten; er werd doorgepakt. Szymanski gaf de bal mee aan Javairô Dilrosun, die hard en tegendraads raak schoot: 2-3 (foto midden).

© Pro Shots

De eerste voorsprong van de bezoekers bleek een dreun die de ploeg van René Hake niet meer te boven kwam. Feyenoord hield de voorsprong met de jonge Benita in de gelederen vast en zorgde zelfs nog voor een kers op de taart. Szymanski knalde de bal zeer fraai in de bovenhoek en tekende zo voor de 2-4. Go Ahead kwam in de slotseconde na een frommelgoal van Oliver Edvarsden nog terug tot 3-4, maar stapte toch met een negatief clubrecord van het veld. Omdat vorig seizoen de laatste vijf Eredivisie-duels verloren gingen en ook dit seizoen nog geen punt gepakt werd, is de langste verliesreeks ooit neergezet. In 1996 werd die dramatische serie na negen verliespartijen een halt toegeroepen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Slot zal tevreden zijn met de punten, maar ook beseffen dat er op het spel van Feyenoord nog genoeg aan te merken is. Desondanks deed zijn ploeg op de ranglijst uitstekende zaken. Omdat PSV verloor bij FC Twente is Feyenoord de nieuwe nummer twee, op twee punten achterstand van de schadevrije koploper Ajax. Go Ahead zakte naar de laatste plaats en weet nu al dat alle zeilen zullen moeten worden bijgezet om handhaving te bewerkstelligen. Wat dat betreft, is het volgende duel al zeer belangrijk, vrijdag volgt het bezoek aan FC Volendam.

Lazio
Feyenoord treedt volgende week zondag aan in de stadsderby tegen Sparta, maar kan het vizier eerst richten op Lazio. Donderdag start de Europa League-poulefase voor de Rotterdammers in Rome. En dan zal de tegenstand een stuk zwaarder zijn. Wat dat betreft was het uitvallen van Danilo een tegenvaller. De trefzekere aanvaller leek in de slotfase een spierblessure op te lopen toen hij de bal naast schoot. De komende dagen moeten uitwijzen of hij van de partij kan zijn in Rome.

De rapportcijfers:

Go Ahead Eagles Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.