Slot glimlacht bij bekendmaking aanvoerder: 'Kökçü ook nog een zelfopgeleide speler'

Reacties

Orkun Kökçü is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. Coach Arne Slot heeft vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel van zaterdag bij Go Ahead Eagles uitgelegd waarom.

Slot glimlacht bij bekendmaking aanvoerder: 'Kökçü ook nog een zelfopgeleide speler'
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Kökçü neemt de aanvoerdersband over van Jens Toornstra, die naar FC Utrecht vertrok. Justin Bijlow en Marco Senesi waren afgelopen jaargang de nummer 2 en 3 op die lijst. De doelman gaf onlangs aan de band liever niet te hebben, terwijl de Argentijn een transfer maakte naar AFC Bournemouth.

Daarom viel de keuze van Slot op de Turkse international, dat terwijl Gernot Trauner in de voorbereiding de band droeg. Kökçü miste een groot deel van die wedstrijden in aanloop naar het seizoen vanwege ziekte en blessureleed.

Slot verklaarde zijn keuze als volgt: 'Omdat hij een geweldige speler is en een enorm goed seizoen heeft gehad. Hij heeft ook de meeste wedstrijden in Feyenoord 1 achter zijn naam. Bovendien is hij een zelfopgeleide speler, daar is nogal wat over te doen', voegde Slot met een glimlach toe, doelend op de vele buitenlanders die werden aangetrokken.

'Ik denk ook dat het voor zijn ontwikkeling goed kan zijn; om een volgende stap te zetten door de aanvoerdersband te dragen', vervolgde Slot. 'Kökçü is vorig seizoen een bepalende speler voor ons geweest. Gernot is nummer 2.'

Kökçü tijdens het afscheid van Jens Toornstra.
© Pro Shots
Kökçü tijdens het afscheid van Jens Toornstra.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.