Transferdagboek 13/06: Pogba, Terry, Bale en Pickford

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 13/06: Pogba, Terry, Bale en Pickford

Pogba staat in de belangstelling van Everton. Florentin Pogba, welteverstaan. De 26-jarige verdediger van Saint-Étienne beschikt over een contract dat afloopt in 2018 en dus zouden de Fransen niet onwelwillig tegenover een transfer staan. Ronald Koeman en de zijnen hebben in de strijd om Pogba wel concurrentie van RB Leipzig. (Jeune Afrique)

De toekomst van John Terry is nog altijd onduidelijk en daar hoopt West Bromwich Albion van te profiteren. Manager Tony Pulis bevestigt dat hij de 36-jarige routinier maar wat graag naar The Hawthorns zou halen. Eerder deze week werd al bekend dat ook Aston Villa hengelt naar de diensten van Terry, maar met een overstap naar West Brom zou de Engelsman in de Premier League actief kunnen blijven.

Gareth Bale heeft mede door aanhoudend blessureleed bepaald niet het beste seizoen uit zijn carrière achter de rug, maar zou toch zijn titel van duurste voetballer ter wereld kunnen heroveren. Paris Saint-Germain heeft volgens Diario Gol namelijk liefst 180 miljoen euro over voor de Welshman. Dat is bijna het dubbele van wat Real Madrid in 2013 voor hem betaalde aan Tottenham Hotspur.

Ronald Koeman kan de komende dagen zo goed als zeker een nieuwe doelman begroeten. Everton en Sunderland hebben volgens Sky Sports een akkoord bereikt over de transfer van Jordan Pickford. The Toffees betalen zo'n dertig miljoen pond (ruim 34 miljoen euro) voor de 23-jarige Engelsman, die de concurrentie aan moet gaan met Maarten Stekelenburg en Joel Robles.

Renato Tapia kan zijn carrière mogelijk vervolgen in Mexico. Club América zou de Peruviaan van de Feyenoord-bank willen verlossen. Zuid-Amerikaanse media melden dat de twaalfvoudig Mexicaans kampioen overweegt een bod uit te brengen op de 21-jarige middenvelder. Feyenoord nam Tapia in januari 2016 over van FC Twente, maar de middenvelder wist zich nog niet in de basis te spelen in Rotterdam-Zuid.

Een transfer komt nu wel heel dichtbij voor Bertrand Traoré. De 21-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen door Chelsea verhuurd werd aan Ajax, kan kiezen tussen Olympique Lyon en Borussia Mönchengladbach. Dat melden L'Equipe en Bild. Chelsea zou minimaal zeventien miljoen euro willen hebben voor de Burkinees, wiens contract doorloopt tot de zomer van 2019.

Real Madrid gaat de stormachtige ontwikkeling van Marco Asensio belonen, meldt Marca. De 21-jarige aanvaller, zoon van een Nederlandse moeder, tekent volgens de krant snel voor één jaar bij. Hierdoor ligt hij tot medio 2023 vast in Madrid. De Koninklijke zou een ontsnappingsclausule van liefst 350 miljoen euro in de verbintenis gaan vastleggen.

Er lijkt een einde te komen aan het tijdperk-Diego Benaglio bij VfL Wolfsburg. Volgens L'Equipe vertrekt de doelman na een dienstverband van negen jaar naar AS Monaco. De Monegasken staan op het punt om het tot medio 2019 lopende contract van de 33-jarige Zwitser af te kopen. Opvallend is dat Monaco al vier keepers in de eerste selectie heeft (Danijel Subasic, Morgan De Sanctis, Seydou Sy en Loïc Badiashile) en dat Paul Nardi in de zomer terugkeert van een verhuur aan Cercle Brugge.

Diego Benaglio laat VfL Wolfsburg mogelijk na negen jaar achter zich.
Diego Benaglio laat VfL Wolfsburg mogelijk na negen jaar achter zich.

The Sun is niet vies van een stevige roddel hier en daar en komt dinsdag met het bericht dat Chelsea vreest Eden Hazard kwijt te raken aan Real Madrid. Florentino Pérez, president van De Koninklijke, zou azen op een nieuwe Galáctico en daarom zijn zinnen op de 26-jarige Belg gezet hebben. Chelsea wil Hazard niet zomaar laten gaan en heeft hem een aanbieding gedaan om een verbeterde verbintenis te tekenen, een contract goed voor 340 duizend euro per week.

Omdat Hazard zijn ja-woord nog niet heeft gegeven, kijkt Antonio Conte ondertussen ook al verder. Lorenzo Insigne, met wie Conte bij de Italiaanse ploeg samenwerkte, zou de ideale opvolger zijn volgens de Chelsea-manager. De eveneens 26-jarige Insigne maakte afgelopen seizoen indruk met twintig goals en twaalf assists bij Napoli, maar vijftig miljoen euro zou wat Conte betreft genoeg moeten zijn om zijn tot medio 2022 lopende contract af te kopen.

Chelsea zou ondertussen ook druk bezig zijn de komst van Tiemoué Bakayoko af te ronden. Volgens The Daily Mirror wordt de middenvelder van AS Monaco nog deze week vastgelegd. De 22-jarige fysiek sterke Fransman was een van de steunpilaren van het afgelopen seizoen zo succesvolle AS Monaco. Met de overgang zou 45 miljoen euro gemoeid zijn. Door de komst van Bakayoko zou Nemanja Matic een plekje in de hiërarchie zakken, maar de Servische middenvelder zou op zijn beurt weer open staan voor een vertrek naar Manchester United waar oude bekende José Mourinho (de twee werkten samen bij Chelsea) hem graag weer in de armen zou sluiten.

Ook PSG wacht een hete transferzomer, aangezien de nodige spelers in trek zijn. Misschien wel de meest genoemde naam is die van Marco Verratti. Onlangs kwam al naar buiten dat de middenvelder hoog op de lijst van Barcelona en Juventus staat. Verratti zou zelfs bij de Parijse clubleiding aangegeven hebben te willen verkassen naar de Catalaanse grootmacht. Omdat met een transfer een enorm bedrag gemoeid zou zijn, hoeven volgens de belangenbehartiger van de kleine middenvelder de Italiaanse clubs nergens op te rekenen. Ook AC Milan en Internazionale zouden stiekem interesse hebben, maar zaakwaarnemer Donato Di Campli waarschuwt die clubs alvast in gesprek met Sky Italia. 'Dit is een brug te ver voor de Italiaanse clubs.' De zaakwaarnemer erkent dat Verratti zich tegenover de clubleiding heeft uitgesproken over zijn toekomst, maar bestrijdt dat daarbij de naam van Barcelona gevallen is. PSG zou ondertussen met tachtig miljoen al geen genoegen meer nemen, maar volgens het Italiaanse medium zou een transfersom van honderd miljoen euro overtuigend genoeg zijn.

In het geval van Lucas Moura zijn de Italiaanse grootmachten een stuk kansrijker. Internazionale heeft de Braziliaan op de korrel en zou al met PSG hebben gesproken. De kersverse technisch directeur Antero Henrique, de vervanger van Patrick Kluivert, zou de onderhandelingen begonnen zijn bij een bedrag van rond de veertig miljoen euro. De Nerazzurri proberen die prijs omlaag te krijgen en schermen ondertussen met Federico Bernardeschi van Fiorentina en Domenico Berardi van Sassuolo als alternatieven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.