Transferdagboek 27/04: Alexis, Lewandowski, Pellè, Solanke

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 27/04: Alexis, Lewandowski, Pellè, Solanke

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft zijn oog laat vallen op Dominic Solanke, dat schrijven The Sun en The Daily Star. De achttienjarige Chelsea-spits speelt momenteel nog op huurbasis voor Vitesse, maar verwacht wel het een en ander van The Blues als hij komende zomer terugkeert naar Stamford Bridge. Volgens de Engelse media wil de jongeling een flinke salarisverhoging én de garantie krijgen dat hij een kans krijgt in de hoofdmacht.

In diezelfde krant zegt oud-speler Ray Parlour dat Arsenal een spits van de buitencategorie moet aantrekken. 'Iemand van het kaliber Robert Lewandowski.' Toevallig genoeg zegt de Poolse aanvaller van Bayern München in France Football 'misschien ooit in Engeland of Spanje te zullen spelen.' In München heeft Lewandowski nog een contract tot medio 2019. Tegen die tijd is hij dertig jaar oud. 'Ik weet niet wat de toekomst brengt. Momenteel ben ik erg gelukkig bij Bayern.'

Arsenal en Bayern hebben volgens The Daily Mirror nu ook al contact. Niet over Lewandowski, maar over een mogelijke transfer van Alexis Sánchez. Der Rekordmeister zou hebben geïnformeerd of er te praten valt over een zomers vertrek van de Chileen uit Londen. Manager Arsène Wenger is daar niet van gediend. De 27-jarige Chileen is sinds zijn komst – voor 42,5 miljoen euro van Barcelona – goed geweest voor 41 doelpunten in negentig officiële wedstrijden.

Ciro Immobile is voor Lazio een duurder alternatief dan Graziano Pellè, hier samen met zijn collega-spits in gesprek met bondscoach Antonio Conte.
Ciro Immobile is voor Lazio een duurder alternatief dan Graziano Pellè, hier samen met zijn collega-spits in gesprek met bondscoach Antonio Conte.

Het zijn twaalf treffers meer dan Graziano Pellè, die tegelijkertijd van Feyenoord naar Southampton verkaste. De dertigjarige Italiaan kan volgens Corriere dello Sport op belangstelling rekenen van Lazio. De Romeinse club wil nog vóór het EK 2016 zaken doen met The Saints, omdat de marktwaarde van Pellè alleen maar zou stijgen bij een goed EK-optreden. Pellè is met een contract voor nog maar één jaar een goedkopere optie dan Torino-aanvaller Ciro Immobile, die vijftien miljoen euro moet kosten.

Stadgenoot AS Roma wil juist shoppen in Duitsland om de spitspositie van nieuw bloed te voorzien. De nummer drie van Italië zou Edin Dzeko na één jaar alweer willen slijten en Javier Hernández willen overnemen van Bayer Leverkusen. Tegen La Gazzetta dello Sport heeft de Mexicaanse goaltjesdief gezegd dat hij afgelopen zomer ook al aanbiedingen had uit de Serie A van Juventus, AC Milan, Lazio en Roma. 'Maar ik ging wegens de Champions League naar Leverkusen.'

Roma maakt komende zomer dus wellicht een kans, omdat het met nog drie duels te gaan zeven punten meer heeft dan Internazionale en afstevent op de voorronden van de Champions League. Wellicht dat de Nerazzurri terugkeren in het miljoenenbal onder leiding van Diego Simeone. De Argentijnse coach van Atlético Madrid heeft bekend ooit te willen terugkeren bij Inter. 'Ik ben niet bang om daarvoor uit te komen. Ooit keer ik terug bij Inter. Ik bewaar goede herinneringen aan mijn tijd als speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.