Transferdagboek 25/06: Kroos, Oscar en Yaya Touré

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Mogelijk komt er na Marc-André ter Stegen nog een Duitser naar Barcelona, meldt Kicker. Toni Kroos zou namelijk in de belangstelling staan van de Catalanen. De 24-jarige middenvelder van Bayern München werd eerder in verband gebracht met een transfer naar Chelsea of Manchester United, terwijl ook Real Madrid belangstelling zou hebben. Maar die club wil Kroos pas in de zomer van 2015 transfervrij overnemen en dat wil Barcelona graag voorkomen.

Paris Saint-Germain heeft grootse plannen. De kampioen van Frankrijk werd vorige maand hard gestraft door de Europese voetbalbond (UEFA) vanwege het schenden van de Financial Fair Play-regels, maar dat betekent niet dat PSG deze zomer de hand op de knip houdt. Het middenveld in Parijs moet versterkt worden en niet met de minste spelers: Oscar (Chelsea) en Yaya Touré (Manchester City) zijn in beeld. Die laatste leeft al maanden in onmin met de winnaar van de Premier League en zou wel open staan voor een nieuwe uitdaging.

Atlético Madrid en Chelsea zullen binnenkort vergaderen over de toekomst van liefst vier spelers, terwijl Tiago - zoals eerder al gemeld - waarschijnlijk op korte termijn transfervrij de overstap maakt van Atlético naar Chelsea. De Londense club hoopt ook Diego Costa en Filipe Luís over te nemen, terwijl Thibaut Courtois na drie jaar verhuurd te zijn Madrid zal verlaten. Romelu Lukaku zal in de deals betrokken worden en komend seizoen voor de Madrilenen spelen, weet AS.

Maar de kampioen van Spanje hoopt verder zijn selectie bijeen te houden. Juanfran en Koke verlengden woensdag hun contracten en trainer Diego Simeone weersprak de geruchten dat ook Diego Godín op het punt staat Atlético te verlaten'Hij is een van de belangrijkste spelers bij de club, ik laat hem absoluut niet gaan.' Tegelijkertijd richten de Madrilenen zich op een opvolger van Courtois. De doelmannen Keylor Navas (Levante) en Willy Cabalerro (Málaga) zijn naar verluidt in beeld.

Als het aan Pierre-Emerick Aubameyang ligt eindigt zijn avontuur in Duitsland al na één jaar. De 25-jarige aanvaller van Borussia Dortmund wil namelijk dolgraag terug naar Italië, het land waar hij de jeugdopleiding van AC Milan heeft doorlopen. De zaakwaarnemer van Aubameyang laat weten dat hij zich na Lille, AS Monaco, Saint-Étienne en Dortmund wil bewijzen in de Serie A.

Of zijn huidige werkgever wil meewerken aan de wens van de rappe aanvaller is echter de vraag. De Duitsers betaalden dertien miljoen euro voor De Gabonees, die nog tot de zomer van 2018 onder contract staat in Dortmund. AS Roma is volgens diverse media een van de belangstellende clubs.

Dani Alves moet terugkomen op eerder gedane uitspraken omtrent Xavi. De rechtsback van Barcelona beweerde zeer stellig dat Xavi deze zomer niet vetrekt uit de Catalaanse hoofdstad, maar inmiddels weet de Braziliaan beter. 'Het klopt inderdaad. Ik heb net met Xavi gesproken en hij zegt dat hij vertrekt. Dit is zeer spijtig, een van mijn idolen gaat weg', aldus Alves vanuit zijn vaderland. Daarmee lijken de langdurige geruchten van een overstap naar Qatar daadwerkelijk uit te komen.

Over Dani Alves gesproken. Ook zijn aanwezigheid bij Barcelona na het WK is nog een groot vraagteken. Volgens diverse media uit Spanje én Frankrijk zou zijn huidige werkgever bij Paris Saint-Germain een bod van 35 miljoen euro plus Dani Alves hebben neergelegd in ruil voor Marquinhos. De topclub uit Parijs zou het voorstel inmiddels van tafel hebben geveegd. De Braziliaan weet echter van niets. 'Ik denk dat ik bij Barcelona blijf, niemand heeft mij iets anders verteld', aldus Alves.

Swansea City wordt volgens het The Daily Express de nieuwe club van Bafetimbi Gomis. De aanvaller is transfervrij en speelde de afgelopen vijf seizoenen in het shirt van Olympique Lyon. Deze week reist de Fransman af naar Wales, waar een driejarig contract klaar ligt.

Transferdagboek 25/06: Kroos, Oscar en Yaya Touré
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.