Transferdagboek 21/06: Srna, Mitroglou, Zaha en Casillas

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Darijo Srna kan zich volgens Spaanse media verheugen in de belangstelling van Valencia. De rechtsback en aanvoerder van Kroatië speelt voor Shakhtar Donetsk, maar hij zou vanwege de onrust in Oekraïne openstaan voor een transfer. Valencia heeft geld te besteden sinds miljardair Peter Lim de club heeft overgenomen.

Een opmerkelijke stap lonkt voor Málaga-doelman Willy Caballero. De Spaanse krant El Mundo Deportivo meldt namelijk dat vertegenwoordigers van AS Monaco maandag in Málaga zijn geweest om over zijn transfer te onderhandelen. De interesse in Caballero is mogelijk slecht nieuws voor Victor Valdés, die ook op de verlanglijst van Monaco staat.

De Griekse spits Konstantinos Mitroglou is dicht bij een overgang naar Besiktas, als we de Turkse media mogen geloven. Mitroglou maakte afgelopen winter de overstap van Olympiakos Piraeus naar Fulham, maar in Engeland kon hij geen indruk maken en kwam hij nauwelijks in actie. Na de degradatie van de Londense club aast de Griekse aanvaller op een transfer.

Volgens de Spaanse krant AS hebben Iker Casillas en Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez afgesproken dat de doelman medio 2015 transfervrij mag vertrekken. Casillas zou direct na het winnen van de Champions League een verzoek hebben neergelegd te mogen vertrekken, maar Pérez heeft hem overtuigd nog een seizoen te blijven, om daarna nog een financiële klapper te kunnen maken.

Mario Mandzukic liet voorafgaand aan het WK al weten te vertrekken bij Bayern München, waarna vooral uit de Premier League veel clubs interesse toonden. De 28-jarige spits uit Kroatië, in de nacht van woensdag op donderdag twee keer trefzeker tegen Kameroen (4-0), heeft echter andere plannen. Ondanks belangstelling van Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester City wil Mandzukic terugkeren naar VfL Wolfsburg, waar hij ook in de periode 2010-12 onder contract stond. Hij zal daar de concurrentiestrijd moeten aangaan met onder anderen Bas Dost.

Een speler die wél voor een overstap naar de Premier League staat is Esteban Cambiasso, die na tien seizoenen transfervrij vertrekt bij Internazionale. De 33-jarige Argentijn wordt door zijn landgenoot Mauricio Pochettino als ideale versterking gezien voor Tottenham Hotspur. De controlerende middenvelder speelde eerder voor Independiente, River Plate en Real Madrid, maar zou altijd gedroomd hebben van een toekomst in Engeland. In Noord-Londen treft hij naast manager Pochettino in Érik Lamela nóg een Argentijn.

Toni Kroos werd in verband gebracht met een transfer naar Chelsea of Manchester United, maar heeft nu zijn zinnen gezet op Real Madrid. De 24-jarige middenvelder van Bayern München wil echter nog een jaar actief blijven voor Der Rekordmeister, zodat hij daarna transfervrij kan overstappen naar De Koninklijke. Kroos heeft namelijk een contract tot medio 2015 met Bayern, dat hem liever niet gratis de deur uit ziet lopen.

Crystal Palace handhaafde zich dit seizoen knap in de Premier League, maar wil de selectie voor de komende jaargang graag versterken. Het oog is daarbij gevallen op Wilfried Zaha, die werd opgeleid door The Eagles. In de zomer van 2013 verkaste hij echter voor zo'n twaalf miljoen euro naar Manchester United, maar tot een doorbraak op Old Trafford kwam het niet. Palace hoopt nu op een terugkeer van de in Ivoorkust geboren vleugelaanvaller, die twee keer uitkwam voor het nationale elftal van Engeland.

Transferdagboek 21/06: Srna, Mitroglou, Zaha en Casillas
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.