Transferdagboek 23/06: Iheanacho, Morata en Lacazette

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 23/06: Iheanacho, Morata en Lacazette

Manchester City zou spelen met de gedachte om Kelechi Iheanacho deze zomer van de hand te doen, maar wel een terugkoopoptie op te laten nemen bij de onderhandelingen met de kopende partij. The Daily Telegraph bericht dat met name West Ham United en Leicester City gecharmeerd zijn van de twintigjarige aanvaller uit Nigeria. Manchester City heeft de marktwaarde van Iheanacho bepaald op 28 miljoen euro. De spits wacht nog altijd op zijn definitieve doorbraak door de grote concurrentie bij Manchester City.

Van een doorbraak in de onderhandelingen is nog geen sprake, maar de besprekingen tussen Manchester United en Real Madrid over een transfer van Álvaro Morata verlopen volgens ESPN wel positief. Het is onbekend welk bedrag De Koninklijke vraagt. United is echter hoopvol dat Morata in de tweede week van juli van de partij is tijdens de tournee door de Verenigde Staten. Als de clubs akkoord zijn, kan het snel gaan, want aan de persoonlijke eisen van Morata kan de Europa League-winnaar naar het schijnt makkelijk voldoen.

Arsenal en Olympique Lyon zouden onderhandelen over een overgang van Alexandre Lacazette naar Londen. Volgens Sky Sports is de meervoudig Frans kampioen bereid om de 26-jarige aanvaller te laten gaan voor vijftig miljoen euro, een bedrag dat Arsenal niet afschrikt. Probleem is wel dat Lacazette vorig seizoen herhaaldelijk aangaf Lyon alleen te verruilen voor een club die uitkomt in de Champions League, iets wat volgend seizoen niet van toepassing is op The Gunners. Lang leek de aanvaller op weg naar Atlético Madrid, maar de Spaanse club mag deze zomer geen spelers vastleggen vanwege een FIFA-straf.

Anthony Modeste voerde vrijdag besprekingen met de top van 1. FC Köln over een mogelijke transfer. Na afloop van dat onderhoud liep de spits rond met het gezicht van een oorwurm. De Traditionsverein heeft namelijk nog geen akkoord bereikt met een van de geïnteresseerde Chinese clubs, waar de Fransman zijn 25 Bundesliga-goals van het voorbije seizoen zo snel mogelijk wil verzilveren. Wordt ongetwijfeld vervolgd, want de Chinese markt is pas net open.

Gabriel Barbosa, beter bekend als Gabigol, vindt het volgens Italiaanse media nog te vroeg om te speculeren over een verhuurperiode. Zijn eerste seizoen bij Internazionale, dat dertig miljoen euro voor hem neertelde, was zacht uitgedrukt geen succes. De twintigjarige aanvaller hoopt dat hij onder de nieuwe trainer Luciano Spalletti een nieuwe kans krijgt. Pas als dat niet het geval is, wil Gabigol luisteren naar het geïnteresseerde Las Palmas en FC Porto.

Borussia Dortmund dreigt niet Pierre-Emerick Aubameyang te verliezen aan Paris Saint-Germain, maar Raphaël Guerreiro. Kicker bericht dat de vicekampioen van Frankrijk in de 23-jarige Portugees de ideale opvolger ziet van de vertrokken Maxwell. Van belangstelling voor Aubameyang is daarentegen geen sprake meer. Het wordt voor de club van Peter Bosz sowieso een uitdaging om Guerreiro te behouden, aangezien ook Juventus achter de Portugese international aan zou zitten.

De geruchten over een transfer van Nemanja Matic naar Manchester United lijken het kookpunt te bereiken. Volgens Manchester Evening News zou de middenvelder van Chelsea inmiddels een persoonlijk akkoord hebben bereikt met The Mancunians. Een transfer van Matic naar United zou een hereniging zijn van de Serviër met manager José Mourinho. Matic speelde afgelopen seizoen veertig officiële wedstrijden voor Chelsea en kwam daarin twee keer tot scoren.

Tiemoué Bakayoko lijkt onderweg naar Chelsea. De Londenaren hebben volgens The Times een principeakkoord bereikt met AS Monaco over de 22-jarige middenvelder. Bakayoko was het afgelopen seizoen één van de sterkhouders op het middenveld van de Monegasken, die indruk maakten met hun energieke spel. Bakayoko ligt tot medio 2019 vast bij Monaco en dus zou Chelsea zo'n veertig miljoen euro moeten betalen voor de controleur.

Ook nieuws over de meest besproken Monaco-speler van deze transferzomer. Kylian Mbappé heeft volgens L'Équipe een geheim gesprek gehad met Real Madrid-trainer Zinedine Zidane. Volgens de Franse krant doet Real er álles aan om de alombegeerde Mbappé naar Spanje te halen. Zo zou de club de tiener beloofd hebben één van zijn drie sterspelers van de hand te doen. Niet alleen vanuit financiële overwegingen, maar ook om Mbappé de ruimte te geven om in no-time uit te groeien tot een wereldwijde ster.

Kylian Mbappé en Tiemoué Bakayoko laten de kassa rinkelen in Monaco.
Kylian Mbappé en Tiemoué Bakayoko laten de kassa rinkelen in Monaco.

Het eerste jaar van tienersensatie Renato Sanches bij Bayern München is niet geworden wat hij ervan gehoopt had. De jonge Portugees spendeerde zijn meeste tijd in München op de reservebank omdat de concurrentie simpelweg te groot was. Juventus biedt mogelijk een uitweg. Mediaset Premium meldt dat De Oude Dame Sanches, die nog steeds geldt als één van de grootste talenten van zijn generatie, maar wat graag overneemt.

Matteo Darmian staat voor een terugkeer naar Turijn. Louis van Gaal haalde de Italiaanse verdediger in 2015 naar Manchester United, maar daar heeft Darmian de afgelopen twee seizoen geen potten kunnen breken. Juventus ziet in de 27-jarige back een optie om Dani Alves op te volgen. Alves liet zijn contract ontbinden en lijkt op weg naar Manchester City. Een overstap naar Juventus zou pikant zijn voor Darmian, hij speelde van 2012 tot 2015 voor stadgenoot Torino. Volgens The Sun heeft Darmian zijn manager José Mourinho al gebeld om toestemming te vragen.

Kevin Kampl wordt deze zomer wellicht herenigd met zijn oude trainer Roger Schmidt. Het duo werkte eerder samen bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen en zou daar nu in China een vervolg aan kunnen geven. Schmidt, die in februari werd ontslagen door Leverkusen, tekende eerder deze maand bij Beijing Guoan en Kampl voelt er wel wat voor om ook die kant op te gaan. 'Als er een goed bod komt, kunnen we zeker praten. Schmidt is mijn mentor, voor hem spelen is altijd een optie voor mij', aldus de middenvelder tegenover Express.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.